In primul trimestru, Romania a inregistrat cel mai mare avans economic din UE

0
721

Cu o crestere a PIB de 1,6% in primul trimestru al acestui an comparativ cu precedentele trei luni, Romania a inregistrat cel mai mare avans economic dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform unei estimari publicate marti de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat).

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro a urcat cu 0,6% in primele trei luni din 2016, dupa un avans de 0,4% in precedentele trei luni, in timp ce Uniunea Europeana a inregistrat o expansiune de 0,5%, similara cu avansul inregistrat in precedentele trei luni, anunta Agerpres.

Cele mai mari cresteri din UE in perioada ianuarie – martie 2016 s-au inregistrat in Romania (1,6%), Cipru (0,9%), Spania, Lituania, Austria si Slovacia (toate cu 0,8%), Bulgaria si Germania (ambele cu 0,7%). Singurele scaderi au fost raportate in Ungaria (minus 0,8%), Grecia (minus 0,5%) si Polonia (minus 0,1%) in timp ce o crestere zero a fost inregistrata in Estonia.

De asemenea, in primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara din 2015, Romania si Suedia au inregistrat cea mai mare crestere economica din UE, de 4,2%, urmate de Slovacia (3,7%) si Spania (3,4%). Singurul declin a fost raportat in Grecia (minus 1,4%).

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro a inregistrat in ritm anual o crestere de 1,7% in primele trei luni din 2016, in timp ce Uniunea Europeana a consemnat un avans de 1,8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here