In memoriam Alexandru Ionescu

0
1946
Am aflat cu tristeţe că ne-a părăsit profesorul Alexandru Ionescu, unul dintre cei mai vechi camarazi de idei şi susţinători în lupta pentru instaurarea democraţiei în România post-decembristă.

L-am cunoscut pe profesorul Alexandru Ionescu în 1992, atunci când Federaţia Ecologistă Română s-a înscris în CDR. Am continuat să colaborăm şi în timpul mandatului meu de preşedinte al României, perioadă în care Alexandru Ionescu a fost deputat. Ulterior, s-a alăturat proiectului Acţiunea Populară, unde a fost unul dintre vicepreşedinţii partidului şi a condus Departamentul de Ecologie.

În toţi cei douăzeci şi opt de ani a dat curs, cu promptitudine şi eleganţă, tuturor invitaţiilor pe care i le-am adresat, fiind o prezenţă constantă la toate evenimentele organizate de Fundaţia Română pentru Democraţie. La fel cum şi eu am participat cu plăcere la evenimentele organizate de Ecomondia şi la lansarea cărţilor sale. Ne-am întâlnit ultima oară la Ateneul Român, în noiembrie anul trecut, la cea de-a 80-a aniversare a mea. Îmi vor lipsi vizitele sale pline de curtoazie, discuţiile profunde şi sensibilitatea cu care ne oferea nu doar atenţia sa, ci şi fructe ecologice din grădina proprie.

A trecut la cele veşnice împăcat cu sine, după o viaţă plină de realizări. Sincere condoleanţe soţiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Emil Constantinescu
Preşedintele României 1996-2000
Preşedintele Fundaţiei Române pentru Democraţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here