In aprilie, misiune economica organizata de CCIB in Iran

0
923

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) va colabora cu Ambasada Republicii Islamice Iran in Romania in vederea derularii in conditii optime a proiectelor sale ce vizeaza dezvoltarea relatiilor economice ale companiilor bucurestene cu parteneri iranieni. Aceasta a fost una dintre concluziile intrevederii pe care prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele CCIB, a avut-o cu Excelenta Sa Bahador Amimian Jazi, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Islamice Iran in Romania, si cu Hadi Namazi, secretar 1 al Ambasadei, seful Sectiei Economice si Comerciale.

Cu aceasta ocazie, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a subliniat ca sectorul industrial (echipamente, instalatii, solutii tehnice si tehnologice, inclusiv pentru decontaminarea apei si solului), dar si cercetarea (sectorul aeronautic, nanotehnologii si materiale cu memorie) si educatia superioara sunt domenii ce ofera oportunitati ce pot fi valorificate de catre cele doua tari. Potrivit Excelentei Sale Bahador Amimian Jazi, exista potential de dezvoltare a relatiilor de colaborare romano-iraniene si in: infrastructura, industria petrochimica, explorarea zacamintelor de petrol si gaze, sectorul energetic, electrificare, industria auto, domeniul agricol, turism. De asemenea, complementaritatea economiilor celor doua tari permite operationalizarea unor proiecte de cooperare in domeniul industrial pe terte piete.

In opinia presedintelui Camerei bucurestene, organizarea unor misiuni economice si forumuri de afaceri, precum si participarea la manifestari expozitionale specializate sunt doua formule eficiente pentru o mai buna cunoastere a celor doua comunitati de afaceri si pentru promovarea oportunitatilor oferite de Romania si Iran. in acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit E.S. Bahador Amimian Jazi despre misiunea economica pe care CCIB o va organiza in Iran in a doua parte a lunii aprilie a acestui an, insistand asupra necesitatii identificarii in prealabil a unor domenii de interes comun.

Potrivit presedintelui Camerei bucurestene, infiintarea unui Consiliu de Afaceri Romania-Iran, structura privata a carei activitate este complementara celei desfasurate la nivel guvernamental, este o alta formula care ar trebui luata in considerare, in contextul in care si-a dovedit viabiliatea pe alte spatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here