Importanta managementului in succesul sau falimentul unei firme

0
2303

 

Anual foarte multe firme sunt create, dar tot la fel de multe intra si in faliment. Mediul economic din Romania nu este atat de competitiv incat o firma noua sa nu poata sa patrunda pe piata si sa nu isi poata  gasi propriul loc. Exista loc pentru oricine in mediul business, insa desi ecomonia este fluctuanta, lucru foarte vizibil in economia fiecarei tari, altul este factorul determinant al intrarii in faliment a unei afaceri. Daca unele firme au reusit sa se impuna pe piata, de ce nu ar putea si celelalte?!

O afacere reprezinta imaginea fondatorului sau, care de cele mai multe ori este si managerul.  In Romania sunt o multime de povesti de succes cu oameni ce au pornit de la o idee in care au crezut si pe care au conturat-o prin munca de-a lungul timpului, insa trebuie sa acordam atentie si numarului mare de firme ce esueaza anual.

Specialisti explica faptul ca foarte multi romani se aventureaza si isi creaza afaceri in domenii despre care nu au foarte multe cunostinte si ajung sa de-a faliment deoarece prin deciziile gresite adoptate, investitiile proaste si managementul defectuos al activitatii firmei nu reusesc sa obtina suficiente venituri care sa-i ofere firmei continuitate.

Informatia este la indemana oricui, insa foarte putini manageri se documenteaza si cerceteaza lucruri noi care sa ii ajute sa isi gestioneze mult mai bine afacerea. Foarte putine persoane au cunostinte elementare de management, iar acest lucru este un obstacol in mediul economic.

Pentru persoanele dornice sa detina o afacere, dar nu stiu cum sa isi gestioneze si sa isi organizeze activitatea sau nu gasesc solutii de eficientizare, consultanta in management vine care un sprijin pentru acestia.

Prin serviciile de consultanta in management, un antreprenor va avea in interiorul firmei sale un specialist in consultanta, iar prin experienta dobandita va reusi sa faca o schimbare. Consultanta in management are rolul de a analiza activitatea unei firmei si de a crea concluzii si solutii pentru eficientizarea acesteia. Sarcina managerului este sa analizeze propunerile si sa se ocupe de implementarea acestora.

Fie ca sunteti un specialist intr-un domeniu si aveti o afacere sau sunteti un necunoscator si doriti sa va cresteti firma, consultanta in management este eficienta in oricare dintre cele doua situatii si nu numai, pentru ca un consultant va veni cu o perspectiva obiectiva care va v-a ajuta cu adevarat sa gasiti solutii la problemele intampinate sau sa treceti la un alt nivel.

Investiti intr-un mod cat mai eficient si nu ezitati sa cereti ajutor specializat, pentru ca doar asa va veti putea dezvolta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here