Impact Developer & Contractor încheie cu succes, în mod anticipat, plasamentul privat de obligațiuni corporative intermediat de TradeVille

0
1320

 

București, 22 decembrie 2020 – Impact Developer & Contractor anunță încheierea cu succes și în mod anticipat a plasamentului privat de obligațiuni corporative intermediat de TradeVille. Obligațiunile emise în cadrul plasamentului privat derulat în perioada 11 – 21 decembrie (simbol IMP26E) sunt denominate în EUR, au scadența la 6 ani și o rată anuală fixă a cuponului stabilită de emitent de 6.4% plătibilă semestrial. Valoarea subscrierilor efectuate în cadrul plasamentului a fost de 6,581,500 EUR.

Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 500 EUR. Subscrierea minimă în plasament a fost de 50 de obligațiuni, echivalentul a 25,000 EUR. Majoritatea subscrierilor au fost făcute online prin platforma de tranzacționare TradeVille. Obligațiunile urmează să fie listate pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București.

Decizia de a face un parteneriat cu TradeVille pentru a crește lichiditățile și implicit interesul pentru compania Impact a fost o alegere bună, drept urmare, plasamentul anunțat s-a încheiat cu succes. Piața de Capital reprezintă în continuare axul central al strategiei de dezvoltare a companiei noastre.

 

  • Sorin Apostol, Director General, Impact Developer & Contractor

„Salutăm succesul acestui nou plasament privat de obligațiuni corporative care plasează TradeVille în postura de a fi intermediat peste 50% din plasamentele de acțiuni și obligațiuni corporative în 2020. Reușim această performanță prin conectarea rapidă a unei vaste comunități de investitori cu nevoile de finanțare ale antreprenorilor și companiilor românești cu ajutorul unei tehnologii online de subscriere modernă și accesibilă. Ne bucură cu atât mai mult că sprijinim obținerea de finanțare de către singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București care are o longevitate similară cu cea a TradeVille pe piața noastră de capital.”

  • Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct, TradeVille

 

Înființată în 1991, Impact Developer & Contractor este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari pe segmentul rezidențial din România. Compania a construit peste 4,000 de facilități rezidențiale, însumând 500,000 de metri pătrați construiți și peste 13,000 de metri pătrați de spații de birouri și comerciale. Strategia curentă a companiei se concentrează pe dezvoltări rezidențiale cu un nivel ridicat de calitate și sustenabilitate, urmărind o piață țintă formată din segmente de clienți cu venituri medii și ridicate, precum și extinderea proiectelor imobiliare la nivel național prin vizarea unora dintre cele mai importante centre urbane din România.

Impact Developer & Contractor este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Activă pe piața noastră de capital încă din 1996, Impact Developer & Contractor este încadrată in prezent pe segmentul Principal la categoria Premium ale Bursei de Valori București, având o capitalizare bursieră de aproximativ 500 milioane RON. Recent, compania a fost premiată cu 5 Star Award la Categoria Property Development de către International Property Award, site-ul Impact bifând cu brio toate criteriile de jurizare la secțiunea website developement, de interes pentru investitori: date bursiere expuse în timp real, raportări și date financiare la zi.

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la Bursa de Valori București și la marile burse internaționale. În același timp, TradeVille asistă antreprenorii și companiile românești în obținerea de finanțări prin plasamente de acțiuni și obligațiuni corporative. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din plasamentele de acțiuni și obligațiuni corporative pentru companii din diferite industrii, printre care și Impact Developer & Contractor.

 

Despre Impact Developer & Contractor

Cu o experiență de 29 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile și 673 de apartamente, construit pe o suprafață de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024.  De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional și demarează Greenfield Copou, în Iași. Lucrările vor începe în anul 2021, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în trei faze. Proiectul cuprinde în total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafață de 48.685 mp.

 

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la Bursa de Valori București și la marile burse internaționale. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din plasamentele de acțiuni și obligațiuni corporative pentru companii din diferite industrii. Tot în 2020, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Brokerul anului pe segmentul de retail, Premiul pentru inovație în industria de brokeraj și, respectiv, Cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței AeRO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here