Impact anunță venituri record de 42,7 milioane EURO pentru anul 2020

0
1295

 

București, 19.02.2021: Impact Developer & Contractor a înregistrat în anul 2020 venituri din vânzarea proprietăților imobiliare în valoare de 42,7 milioane EUR, în creștere cu 29,4% față de anul 2019, reprezentând din acest punct de vedere cel mai bun rezultat al dezvoltatorului, din ultimul deceniu. Într-un an marcat de pandemie, compania a tranzacționat un total de 369 de apartamente (31.191 mp suprafață construită), dintre care 205 în ansamblul rezidențial Greenfield Băneasa și 164 în proiectul Luxuria Residence.

 

În plus faţă de apartamentele tranzacționate, Impact a încheiat anul cu 198 de precontracte de vânzare – cumpărare și rezervări, în valoare totală de 24 milioane EUR, dintre care jumătate urmează să fie transformate în venituri în primul semestru al acestui an.

 

În 2020, compania şi-a continuat activităţile de dezvoltare rezidenţială cu un ritm susţinut, în ciuda dificultăților provocate de pandemie. În acest sens, Impact a implementat strategia de expansiune naţională, demarând la Constanța construcția proiectului rezidențial premium, Boreal Plus, și achiziționând un teren în Iași pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil, care să îmbunătăţească standardul de locuire al românilor. Toate proiectele pe care compania le are în curs de dezvoltare au fost proiectate pentru certificarea BREEAM Excellent.

 

Axul central al strategiei de dezvoltare a companiei Impact Developer & Contractor (simbol IMP), singurul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București, categoria Premium,  îl reprezintă piața de capital, respectiv emisiune de obligațiuni listate pe piața principală a BVB, cu plasament privat, finanțări bancare și emiterea de noi acțiuni.

 

În ultimul an, acţiunile Impact au înregistrat o creştere de 26%, de la 0,31 EUR/acţiune la 0,39 EUR/ acţiune la 31 decembrie 2020, capitalizarea bursieră a companiei depăşind valoarea de 102 milioane EUR. Succesul pe piaţa de capital reconfirmă atractivitatea proiectelor Impact și viziunea strategică a companiei, de extindere în cele mai importante centre urbane din România. În 2020, agenția Standard & Poor’s a menținut pentru Impact ratingul de credit pe termen lung `B-` cu perspectivă stabilă, compania fiind considerată sigură pentru investitori.

 

„Rezultatele obţinute în 2020 dovedesc, pe de o parte, capacitatea Impact de a-şi consolida poziția în piață chiar și atunci când condiţiile economico-sociale sunt mai dificile şi, pe de altă parte, confirmă succesul proiectelor noastre, care stabilesc un nou standard de dezvoltare rezidenţială din punctul de vedere al calităţii, facilităţilor şi soluţiilor sustenabile. Anul acesta, odată cu împlinirea a 30 de ani de activitate, intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare, în care accelerăm expansiunea la nivel naţional”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

 

În cadrul ansamblului upper-class Luxuria Residence, poziționat în noul pol de business al Bucureștiului din zona Expoziției, au fost finalizate primele două faze de dezvoltare, cu 500 de apartamente, iar în prezent se continuă lucrările la ultima fază cu 130 de apartamente, având termenul de livrare în prima jumătate a acestui an. Proiectul, certificat BREEAM Excellent, oferă un concept de locuire unic, având arhitectură deosebită, finisaje premium și o gamă selectă de facilităţi, de la spații verzi ample, la servicii de concierge.

 

În anul 2020 compania a obţinut autorizaţia de construcţie şi a început lucrările pentru faza a patra de dezvoltare din Greenfield Băneasa, care respectă cele mai înalte standarde de eficiență energetică. Totodată a demarat și lucrările de construcție pentru Greenfield Plaza, care va oferi rezidenţilor şi publicului larg o gamă impresionantă de facilităţi: strip mall, spațiu de wellness dotat cu sală de sport, SPA-uri, teren de tenis, piscină interioară semiolimpică, piscină exterioară și o clădire proprie de birouri, care va deveni sediul central al IMPACT Developer & Contractor. Apartamentele din noua fază de dezvoltare vor fi livrate etapizat, începând cu vara acestui an.

 

Pe lângă lucrările desfăşurate la proiectele din Capitală, Impact a demarat în Constanţa proiectul Boreal Plus, care aduce pe piaţă 18 vile și 673 de apartamente, alături de o serie de facilități pentru rezidenți: spații verzi, locuri de joacă pentru copii, spații comerciale, hypermarket Kaufland și grădiniță. Vilele ansamblului se află într-o fază avansată de construcţie, termenul de livrare estimat fiind prima jumătate a anului 2021. În paralel este în plină dezvoltare prima etapă de blocuri, cu 209 de apartamente. Totodată, anul acesta, Impact pregăteşte lansarea lucrărilor pentru Greenfield Copou, în cea mai dorită zonă din Iaşi, un proiect rezidențial de anvergură, care va replica modelul Greenfield Băneasa.

 

 

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 30 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile și 676 de apartamente, construit pe o suprafață de 43.000 mp, ce va fi finalizat în 2024.  De asemenea, Impact continuă extinderea la nivel regional și demarează Greenfield Copou, în Iași. Lucrările vor începe în anul 2021, cu termen de finalizare în 2024, fiind construit în trei faze. Proiectul cuprinde în total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafață de 48.685 mp.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here