Imoteca: Anul 2019 nu va adduce scăderi majore pe piața rezidențială

0
1197

Imoteca: Anul 2019 nu va aduce scăderi majore pe piața rezidențială

 

Conform unei estimări a Imoteca, The Residential Experts, companie cu un portofoliu de peste 7.000 de apartamente, în 2019, numărul de proiecte rezidențiale de volum lansate pe piață va fi mai redus, motivul principal fiind situația amestecată de pe piața rezidențială.

Cu toateacestea, evoluția ROBOR la trei luni are semne bune, indicele a scăzut la 3,09% față de 3,31% la sfârșitul anului trecut, iar cererea de locuințe rămâne încontinuarefoarte ridicata, iar prețurile medii solicitate pe segmentula partamentelor s-au majorat, dar în consonanță cu tendința consemnată la nivel național, variațiile de preț au fost semnificativ mai mici decât în anii precedenți.

De asemenea, introducerea TVA de 5% pentru achizițiile multiple putea susține trecerea de pe piață, mai ales că2019/2020 sunt considerați ani iîn care se va livra un număr record de unități.

„Vor  existacorectii de prețpeunelesegmente de piațășipentruanumiteproduse, însă nu o criză de proporții. Petermenmediuşi lung, impactulînceeacepriveştepreţurileva fi inegal, vomvedea, de asemenea, şi o creştere a pieţei de închirieriintrucâtvadevenimaidificilsădeţii o locuinţă, posibil ca chiriilevorcreştepetermen lung”, explică Rafaela Nebreda, fondatorși CEO al Imoteca. The Residential Experts.

PotrivitexperțilorImoteca. The Residential Experts, în 2019 se vorlansaaproximativ 20 de proiecterezidențiale de volum, față de circa 50 în 2018.

PortofoliulImoteca

ÎnportofoliulImoteca se află opt proiecterezidențiale de volum, precumTimișoara 58 Residence, ajuns la faza a treia,  care include 495 unitati ( garsoniere, apartamente cu 2 si 3 camere ) sau Gran Via Park cu 1000 unitati.

Alt proiectrezidențial de maridimensiuni e Record Park din Cluj-Napoca, dezvoltat de belgienii de la Speedwell, care vaînsuma 236 de apartamentesiTriama Residence din Bucuresti, al aceluiașidezvoltator.

„Imoteca. The Residential Expert are înportofoliu un mix echilibratîntreproiectelemari, maiieftine, darmaigreu de vândutșicelemici, de obicei high-end, premium, cu maipuțineunități, darrelativmaiușor de vândut, potențialiilorclienținefiinddependenți de credite”, continuă Rafaela Nebreda, fondatorși CEO al Imoteca. The Residential Experts.

Printreproiectelerezidențialemici din portofoliulcompanieiimobiliare se aflăMaisonDumbrava, o cladire boutique in care farmecularistocratieiinterbelice de odinioara se întâlneste cu designul modern si minimalist contemporan, și include 16 apartamente cu 3 sau 4 cameredispusepe 4 etaje, ca șiProiectul Downtown Residence, cereuneste 33 de apartamente cu stil, cecombinacelemaiavansatesolutiitehnice, cu celemaiinaltestandarde ale confortuluicotidian.

Alteproiecte de tip boutique suntPopa Nan 21, cu 30 de apartamete, Fifty Five Residence, UrbanesqueResidential  sauVernescu Residence, cu 36 de apartamente cu stil, unice, elegante, cecombinacelemaiavansatetehnologii de design sisolutiitehnice.

Imoteca-The Residential Experts a fostlansatăîn 2002 și a traversattoateetapelepiețeiimobiliare din România de la boom-ulimobiliar la crizășipână la perioadă de recuperare a pieței, ajungândastăziunadintrecelemaireprezentativecompanii de pepiațărezidențială cu ceamaiinedităabordare.

Companiaimobiliară a implementatmodelulHuman to Human Business (H2H) înRomânia cu impact pozitivatâtasupramodului de a face business constructivpentrusocietate, câtșiasuprarezultatelorobținutealături de cliențiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here