IMMOFINANZ: Activitate intensă pe segmentul închirierilor de spații de birouri în primele nouă luni și contracte semnate pentru peste 41.000 mp

0
1487

 

Unul dintre cei mai mari investitori din București pe segmentul de clădiri de birouri, compania austriacă IMMOFINANZ, a semnat contracte în primele nouă luni ale anului pentru ocuparea unei suprafețe de peste 41.000 de metri pătrați. Performanța este deosebită având în vedere contextul generat de pandemia Covid-19. Noile contracte includ atât prelungiri sau extinderi ale suprafețelor ocupate, cât și atragerea de noi chiriași în clădirile companiei – opt proprietăți active, plus două clădiri de birouri în proces de modernizare, toate localizate în București și Voluntari. Mai mult de jumătate dintre contractele semnate au vizat spații de birouri din parcurile de business IRIDE și myhive S-Park, unde mai multe companii au ales să extindă perioada sau să închirieze suprafețe suplimentare.

Printre noii chiriași intrați în portofoliul IMMOFINANZ se numără UNIVA, companie care a optat pentru închirierea unei suprafețe de peste 2.000 de metri pătrați în clădirea Global Business Center, și Samsara, brand originar din Cluj-Napoca, cunoscut drept unul dintre primele restaurante cu specific exclusiv vegetarian, vegan și raw-vegan din țară. Samsara va deschide în IRIDE un centru de producție, delivery (cu posibilitate de pick-up) și catering. Tot în IRIDE au închiriat noi suprafețe, Hartmann și Tabac XPress.

Pink Postmaster a extins perioada pentru spațiile ocupate în clădirea de birouri Pipera II și depozitul Pipera (o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați), iar Grundfos România pentru spațiul din clădirea myhive S-Park. Harman a decis continuarea colaborării cu IMMOFINANZ pentru birourile din myhive Metroffice, unde ocupă acum o suprafață de mai mult de 10.000 de metri pătrați.

„Rata de ocupare a clădirilor de birouri administrate de IMMOFINANZ în România a atins nivel foarte bun, de 91%. Calitatea serviciilor de administrare și facilitățile oferite în clădirile myhive ne-au permis să oferim chiriașilor mai mult decât simple spații de birouri, respectiv o experiență pozitivă și un parteneriat de încredere pe termen lung”, a afirmat Fulga Dinu, Country Manager Operations IMMOFINANZ România.

IMMOFINANZ deține în România opt proprietăți active, amplasate în București și Voluntari. În parcul de business IRIDE, două clădiri de birouri sunt în proces de renovare. Lucrările presupun modernizarea completă a acestor clădiri și relansarea lor sub conceptul myhive, la sfârșitul acestui an.

 

Despre IMMOFINANZ

IMMOFINANZ este un grup imobiliar comercial care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în șapte piețe principale din Europa: Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și România. Principala activitate a IMMOFINANZ include administrarea și dezvoltarea de proprietăți, iar mărcile STOP.SHOP (pe segmentul de retail), VIVO! (retail) și myhive (pe segmentul office) sunt elemente centrale, puternice, transmițând ideea de calitate la nivelul clădirilor și serviciilor. Valoarea portofoliului imobiliar, de peste 210 proprietăți, este de aproximativ 5,1 miliarde de euro. IMMOFINANZ este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia. Pentru mai multe informații accesați: http://www.immofinanz.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here