IMM-urile din IT & Cyber Security din Iași sunt prezente la Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ediția 2023

0
623

 

Palas Mall-Atrium găzduiește ediția 2023 a Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii – IT & Cyber Security, ȋncepând cu 1 noiembrie. Evenimentul este organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, prin Agenția pentru IMM Iași. 58 de companii locale ȋși promovează produsele și serviciile și organizează workshopuri și ateliere creative destinate atât firmelor, cât și publicului larg.

 

,,Suntem la primul Târg al Ȋntreprinderilor Mici și Mijlocii, de anul acesta, organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Am ales Iașiul și am ales digital pentru că Iașiul reprezintă un nou centru de forță ȋn zona digitală a competențelor IT, din România. De când Amazon a ales să-și deschidă un sediu aici, a devenit deja un punct unde din ce ȋn ce mai multe firme cu renume din domeniul IT se orientează.

Suntem pe harta marilor centre de cercetare dezvoltare. Când am fost ȋn SUA sau Germania și am discutat despre IT și investiții, Iașiul a fost una dintre principalele zone despre care am primit ȋntrebări.

Acest târg trebuia să fie aici pentru ca firmele mici și mijlocii din România, care dezvoltă proiecte, programe, produse sau servicii ȋn domeniul IT să fie mai cunoscute, integrate ȋn ecosistemul celor mari. Potențialul și creativitatea antreprenorilor din municipiu și județ sunt deja recunoscute”, a declarat Radu Ștefan Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

 

Companiile selectate au asigurată participarea gratuită la târg, dar și o sumă forfetară ȋn valoare de 2.500 lei/beneficiar. Banii pot fi folosiți pentru cheltuieli destinate deplasării şi cazării participanților care sunt prezenți la TIMM ediția 2023 pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului și care respectă procedura de implementare a programului.

 

Târgul se va ȋncheia pe 5 noiembrie, iar expozanții au posibilitatea să păstreze standurile până la final. Ȋn ultimele două zile ale evenimentului, pe parcursul weekendului, vor avea loc workshopuri cu teme precum marketing digital, managementul riscului sau antreprenoriat ȋn IT&C, dar și ateliere de design digital și imprimare 3D, inițiere ȋn ECDL pentru copii, predare și învățare ȋn mediul digital, jocuri creative.

 

Sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) reprezintă peste 99% din totalul firmelor care îşi desfăşoară activitatea în România și contribuie cu 55% la PIB-ul țării. Târgul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Iași este organizat cu obiectivul de a promova antreprenoriatul și de a stimula dezvoltarea afacerilor din industria IT și domenii conexe.

 

******************************************************************************

Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii este un program multianual de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Acesta este implementat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM).

Agenția pentru întreprinderi mici și mijlocii Iaşi este organizată și funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here