IMM-urile au facilitati la inchirierea birourilor din cladirile construite cu bani europeni

0
1140

Printre facilitati se numara asigurarea receptiei, pazei si protectiei, serviciilor IT integrate gratuite, accesul la un centru de copiere si sali complet echipate de meeting si/sau training de catre proprietarii cladirilor care au accesat fondurile europene.

I.Despre program
II.Ce firme se pot incadra in conditiile de inchiriere speciale, pentru IMM-uri
III.Ce facilitati si servicii gratuite sunt oferite chiriasilor IMM-uri
I.Despre program
in Bucuresti cinci cladiri de birouri au disponibile la inchiriere sau pre-inchiriere spatii cofinantate din bani europeni, prin programul Axa prioritara 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, derulat de catre Ministerul Dezvoltarii Locale si Turismului, cu principala conditie ca o anumita cota din spatiile de birouri rezultate sa fie tranformate in incubatoare de afaceri, respectiv sa fie inchiriate numai pentru companiile mici si mijlocii, inclusiv catre start-up-uri.
Obiectivul pe termen lung al acestui program este crearea structurilor de sprijinire a afacerilor in scopul atragerii investitiilor si dezvoltarii economice durabile si reducerea ratei somajului.

„Este o reala oportunitate pentru IMM-urile românesti posibilitatea de a inchiria sediul intr-un astfel de centru pentru dezvoltarea si sprijinirea afacerilor. Conform unui studiu al Comisiei Europene, in Europa exista 23 milioane de IMM-uri, acestea fiind considerate «seva» dezvoltarii durabile, pentru ca ele au creat 80% din noile locuri de munca,  in ultimii cinci ani.
Credem ca si in România centrele pentru sprijinirea afacerilor, destinate IMM-urilor, vor avea un impact pozitiv la nivelul reducerii costurilor fixe ale firmelor pentru a le oferi posibilitatea sa investeasca mai mult in dezvoltare si ne bucuram ca suntem promotorii unor astfel de solutii in piata”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

in Bucuresti, in perioada 2011-2012 au fost avizate initial sapte proiecte, cu suprafete incepând de la aproximativ 1.800 mp pâna la 15.000 mp, conform analizei de piata realizate de ESOP Consulting, lider pe piata inchirierii de spatii de birouri pentru companiile medii, si brandul romanesc numarul 1 pe piata spatiilor de birouri.

Dintre acestea doar cinci au ramas in implementare, finantarea unuia dintre proiecte fiind reziliata si un proiect fiind in stand-by. in acest an se finalizeaza primele trei centre de afaceri de acest tip, primele contracte de inchiriere pentru IMM-uri fiind semnate inca de la sfârsitul anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here