Imbranceli intre sustinatorii si opozantii proiectului de la Rosia Montana. A fost nevoie de interventia jandarmilor

0
647
umbre-grup-imagine

umbre-grup-imagineO busculada s-a creat, luni dupa-amiaza, in fata Primariei din Rosia Montana, dupa ce opozantii proiectului au iesit de la intalnirea cu seful statului si le-au aratat sustinatorilor proiectului semnul victoriei, fiind nevoie de interventia jandarmilor pentru a-i calma pe oameni.

Reprezentantii asociatiei Alburnus Maior si ai Fundatiei Culturale Rosia Montana au iesit, luni dupa-amiaza, de la discutia cu presedintele Traian Basescu, desfasurata in sediul Primariei din localitate, aratand spre multimea aflata in fata institutiei semnul victoriei si strigandu-le sustinatorilor proiectului „Tradatorilor”.

In acel moment, sustinatorii proiectului, angajati ai companiei Rosia Montana Gold Corporation, au incercat sa ajunga in zona in care se aflau reprezentantii celor doua organizatii opozante, fiind nevoie de interventia jandarmilor pentru a-i opri.

In sediul Primariei Rosia Montana continua intalnirea intre seful statului si reprezentantii administratiei locale.

Presedintele a ajuns la cariera din Rosia Montana in jurul orei 12.45, dupa care a facut o vizita in cariera, iar ulterior a mers la primarie, unde a fost asteptat de cateva zeci de muncitori care au scandat „Vrem minerit” si „Vrem sa muncim”. Pe langa acestia, in centrul localitatii s-au aflat si opozanti ai proiectului minier.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in timpul vizitei facute in cariera de la Rosia Montana, ca este un sustinator al proiectului minier „nu de azi, de ieri”, amintind ca a fost acolo si in campania electorala pentru a se informa si recomandandu-le reprezentantilor companiei sa gaseasca modalitati sa prezinte populatiei proiectul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here