Iliescu: Geoana are stofa de tradator, nu merita concesie, dar nu sunt pentru excluderi din partid

0
500
ion-iliescu

ion-iliescuPresedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru „Gandul”, ca Mircea Geoana are stofa de tradator si nu merita nicio concesie, mentionand insa ca nu este adeptul excluderilor din partid si adaugand: „Tinerii astia sunt mai pripiti, cum ajunge unul sef vrea sa-i dea afara pe ceilalti”.

„Ori ne asumam riscul pierderii sefiei Senatului, mergand in plen – ceea ce arata ca o sinucidere colectiva -, ori ne linistim, lasam lucrurile cum sunt si analizam la sange comportamentul lui Mircea Geoana”, a declarat, intr-un interviu telefonic pentru Gandul, Ion Iliescu. Presedintele de onoare a explicat decizia BPN al PSD: „S-a propus si am votat ceea ce s-a numit o rocada intre Geoana si Corlatean. Asta a fost discutia, asta am votat. in plen s-a vazut ca inlocuirea nu se poate face decat supusa aprobarii plenului, ceea ce e foarte riscant. in consecinta, luni, in Birou, avem, de ales – ori mergem in plen si ne asumam riscul pierderii conducerii Senatului, ori gasim o alta formula”. Iliescu a precizat ca, personal, ramane la parerea deja exprimata, anume ca demersul inlocuirii lui Geoana, in atari conditii, neluate in calcul initial, ar trebui stopat. „Eu nu cred ca e cazul sa pierdem locul in Senat ” a mai spus Ion Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD mai precizeaza ca, „desi Geoana are un comportament iresponsabil” si ca prin scrisoarea deschisa „nu a facut decat sa puna gaz pe foc”, nu se declara de acord cu excluderea sa din partid. „Trebuie analizat si sanctionat, dar eu nu sunt pentru excluderi din partid. Tinerii astia sunt mai pripiti, cum ajunge unul sef vrea sa-i dea afara pe ceilalti. Nu cred ca e o solutie”. Altminteri, mai spune Iliescu, „Geoana, care face pe salvatorul partidului si al natiei – si care, fie vorba intre noi, are stofa de tradator, gandindu-ne cum s-a comportat el si fata de partid si fata de mine, care l-am sustinut si in diplomatie si in politica – nu merita nicio concesie”.

Comisia de integritate si arbitraj a PSD se va reuni, duminica, la ora 15.00, pentru a discuta situatia lui Mircea Geoana, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare. Presedintele comisiei, Dan sova, a precizat, miercuri, ca la sedinta comisiei va fi invitat si Mircea Geoana. Dupa ce comisia va analiza daca Geoana a incalcat statutul PSD, asa cum este acuzat de presedintele PSD, Victor Ponta, va intocmi un raport care va contine articolele statutare incalcate, precum si prevederile referitoare la sanctiunile ce se pot dicta. Raportul comisiei urmeaza, cel mai probabil, sa fie discutat in Biroul Permanent National al PSD de saptamana viitoare.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a depus la Comisia de arbitraj a partidului o sesizare in care invoca nerespectarea Statutului de catre Geoana. intrebat ce a cerut in sesizare, Ponta a spus: „Nimic special. Orice membru al PSD trebuie sa respecte Statutul”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here