Ikea infirma deschiderea unei fabrici la Cluj

0
930

Compania Ikea a anuntat, vineri, ca nu are in plan deschiderea unei unitati de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate, anunta Mediafax.

„Compania Ikea Group nu are in plan deschiderea unei unitati de productie in Romania, nici la Jucu, nici in alta localitate. Mentionam ca Ikea Group nu detine in prezent nicio unitate de productie in Romania”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de catre reprezentantii grupului suedez.

O firma din industria lemnului si mobilei ar putea deschide o unitate de productie in Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeana Jucu, afirma, joi, consilierul judetean PSD Remus Lapusan, iar surse din mediul economic clujean spuneau ca ar fi vorba despre grupul suedez Ikea.

Remus Lapusan, care este consilier judetean si presedinte al PSD Cluj, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile judetene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului si mobilei infiintarea unei unitati de productie.

„Suntem intr-o faza destul de avansata si, in momentul in care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, exista un investitor strain care sa vina sa investeasca si sa infiinteze o unitate de productie. Este vorba despre o firma din industria lemnului si mobilei, care va crea circa 400 de locuri de munca. Autoritatile judetene discuta extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafata de 24 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj catre Tetarom. Cred ca in acest an vom realiza extinderea”, declara Lapusan, fara a oferi alte detalii privind identitatea firmei respective.

in Parcul Industrial Tetarom 3, unde a fost fabrica Nokia, functioneaza fabricile Bosch si DeLonghi.

Grupul suedez Ikea a fost fondat in 1943 de Ingvar Kamprad. Averea lui Kamprad si a familiei sale este evaluata la 3,3 miliarde de dolari in cel mai recent top al Forbes privind miliardarii lumii.

Reteaua Ikea numara 330 de magazine la nivel mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here