Igas: Reorganizarea administrativ-teritoriala ar trebui facuta in 2011

0
815
harta-romania

harta-romaniaMinistrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat ca reorganizarea administrativ-teritoriala ar trebui facuta pe parcursul anului 2011 astfel ca inainte de alegerile locale din 2012 sa intre in vigoare.

„Daca vorbim de reorganizare, ar trebui sa o facem pe parcursul anului 2011, ca inainte de alegerile din 2012 sa intre in vigoare aceste masuri de reorganizare si noul executiv , atat la nivel local, cat si judetean sa intre pe noua forma incepand de la alegerile din 2012”, a precizat Traian Igas intrebat daca sustine ca reorganizarea ar trebui sa se aplice dupa alegerile din 2012.

Deputatul PDL Sulfina Barbu ar fi declarat la sfarsitul saptamanii trecute, conform presei, ca reorganizarea administrativ-teritoriala va fi finalizata dupa alegerile locale din anul 2012.

Sulfina Barbu a declarat, luni, ca este foarte bine daca reorganizarea administrativa se poate face pana la alegerile din 2012, dar a aratat ca trebuie parcurse obligatoriu niste etape astfel incat reorganizarea sa poata avea loc.

„Nu am sustinut ca reorganizarea sa se intample dupa alegerile din 2012, ci am explicat niste etape care ar trebui sa se intample in toamna aceasta: descentralizarea, restructurarea serviciilor, deconcentrate si transferul de atributii catre autoritatile locale. Daca aceasta este posibil pana la alegerile din 2012 e foarte bine. Eu ma refeream la niste etape care trebuie parcurse obligatoriu astfel incat ca reorganizarea sa poata avea loc”, a precizat Sulfina Barbu intrebata daca sustine ca reorganizarea sa aiba loc dupa alegerile din 2012.

Presedintele Traian Basescu a declarat, in 2 august, intr-o emisiune la B1 Tv, ca, teoretic, reorganizarea administrativa a tarii se blocheaza in UDMR, dar in realitate se blocheaza si in PDL, el spunand ca exista „neseriozitate” din partea coalitiei pe aceasta tema.

„Nevrutul asta nu vine decat din interese politice. Interesul de a avea cat mai multi presedinti de consilii judetene. Cred ca acolo unde au, vor mai castiga si atunci de ce sa am unul, sau doua si sa nu am 16”, a comentat presedintele.

El a mai spus ca acestia trebuie sa inteleaga ca „nu pot pune interesele de fond ale romanilor la remorca intereselor partidului”.

„Ma ingrijoreaza ca s-a stabilit ca o Comisie va lucra in timpul verii la proiectul descentralizare, dar cum am facut eu si dumneavoastra proiectul asa au facut si ei. E putina neseriozitate aici din partea coalitiei. Macar trebuie sa-ti respecti promisiunea”, a afirmat presedintele.

Premierul Emil Boc declarat, in urma cu o saptamana, la postul public de televiziune, ca proiectul reorganizarii administrative nu a fost abandonat, ci va fi din nou discutat in cadrul coalitiei, incepand cu aceasta saptamana, odata cu derularea in continuare a procesului de descentralizare prin transferul de atributii si patrimoniu catre autoritatile locale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here