Idei de amenajare a balconului

0
1271

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-arhitectura-frunze-1022936/

Este întotdeauna un plus dacă apartamentul sau casa ta are balcon. Dincolo de priveliște și spațiu, veți avea prilejul de a vă decora balconul într-o mulțime  de moduri diferite. Dacă nu aveți suficientă inspirație pentru decorarea unui balcon mic, iată câteva idei!

1. Adăugați câteva plante

Pentru început, puțină verdeață nu este niciodată o idee rea. Nu numai că plantele vă vor face balconul foarte confortabil și vor fi o adevărată încântare, dar vă veți distra mult și în procesul de creare a propriei grădini în balcon.

Mai mult, cu verdeață, posibilitățile de improvizație sunt cu adevărat nelimitate. Acestea pot varia de la plantarea legumelor și fructelor proprii până la decorarea balconului cu toate florile și plantele preferate. Totul depinde de propriul stil și preferințe. Optați însă pentru închidere balcon dacă vreți ca florile și plantele să rămână în viață tot timpul anului.

2. Adăugați o zonă de relaxare confortabilă

Nimic nu este mai bine decât să stați pe balconul dvs când este o zi deosebit de însorită. De aceea, ar fi foarte util să proiectați propria zonă de relaxare mică și confortabilă pe balcon. Astfel, puteți adăuga o masă mică și câteva scaune pentru a crea un colț de ședere confortabil, de exemplu. Cea mai bună parte a acestui lucru este că puteți amenaja această zonă pe placul dvs, într-un mod cât mai creativ.

Puteți să utilizați perne de stat pe podea sau un hamac, ori puteți da o notă boemă folosind un mobilier realizat din paleți. În amenajarea balconului, este ideal totuși ca zona de relaxare să nu ocupe mult spațiu.

3. Folosiți pereții balconului dvs

Dacă nu aveți acces la mult spațiu pe podeaua balconului, ar putea fi o idee bună să decorații pereții balconului cât mai mult posibil. Din nou, există câteva direcții pe care le puteți urma în acest sens. De exemplu, puteți încerca să adăugați câteva plante curgătoare pe perete sau puteți amenaja un minibar ingenios prins de perete. De asemenea, puteți opta chiar și pentru o masă rabatabilă pe perete. Apelând la astfel de idei veți lăsa mai mult spațiu liber pe podea, ceea ce va face ca balconul să pară mai mare.

4. Fiți creativ cu iluminarea balconului

Iluminatul este o modalitate excelentă de a adăuga o anumită culoare și confort în micul dvs balcon. De exemplu, puteți încerca să utilizați lumini tematice sau să atârnați diferite lampioane de tavanul balconului dvs.

Dacă sunteți în căutarea unor idei mai concrete, puteți adăuga o ghirlandă de lumini pe balustrada balconului. Astfel de instalații luminoase sunt disponibile în toate tipurile de forme și culori.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here