HTEC Group a achiziționat Mistral Technologies și își extinde astfel echipa de ingineri din Sud-Estul Europei la peste 2000 de profesioniști

0
902

București, 2 septembrie 2022 – HTEC Group, companie globală de servicii de tehnologie, consultanță și software cu sediul în San Francisco, a anunțat astăzi achiziția companiei Mistral Technologies, din Sarajevo. Unindu-și forțele cu echipa de peste 300 de experți a Mistral, HTEC devine cea mai mare companie de tehnologie din Bosnia și Herțegovina, cu aproximativ 600 de angajați în această țară.

La nivel global, echipa HTEC a crescut la peste 2000 de angajați, cu centre de dezvoltare în Sud-Estul Europei – unde compania activează în șase țări – și birouri de consultanță în Silicon Valley, Londra, New York, Minneapolis, Amsterdam, Stockholm și Gothenburg. Prin îmbinarea tehnicilor de design thinking specifice Silicon Valley cu talentele tech din sud-estul Europei, HTEC livrează excelență în inginerie pentru clienți internaționali, oferind dezvoltare de produse digitale, de la strategie și concept până la design și inginerie agile.

HTEC Group a anunțat intrarea pe piața din România în al doilea trimestru al anului curent, cu obiectivul de a introduce pe piața românească tehnologii de ultimă oră și de a recruta talente locale de top pentru birourile care urmează a fi deschise în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Primul sediu HTEC din România va fi deschis la sfârșitul acestui an, în Cluj.

„Mă bucur să anunțăm că astăzi am achiziționat Mistral Technologies, una dintre cele mai bune companii de tehnologie din regiune, lider de piață în Bosnia și Herțegovina, date fiind pasiunea și abilitățile de leadership, excelența în materie de inginerie și valorile pe care le împărtășim. Vom continua să recrutăm cei mai talentați experți în tehnologie din sud-estul Europei, oferindu-le oportunitatea de a dezvolta proiecte pentru piața globală.”, a declarat Aleksandar Cabrilo, co-fondator și CEO HTEC.

Mistral, noul membru al HTEC Group, a fost înființată în Sarajevo în 2010 și s-a poziționat ca un angajator de top pentru forța de muncă din IT din Bosnia și Herzegovina, oferind profesioniștilor de la nivel local proiecte globale. Cu un portofoliu impresionant care include companii Fortune 500, Mistral va completa și totodată va extinde domeniul de expertiză HTEC în materie de fintech, telco, multimedia și alte industrii cheie, în baza experienței acumulate în peste 12 ani în care a livrat soluții creative de tech clienților săi aflați, în mare parte, în Statele Unite ale Americii.

„Această achiziție reprezintă o etapă importantă pentru noi – echipa noastră devine astfel mai puternică, cu peste 2000 de ingineri de top – și ne consolidează poziția în Europa de Est. Creșterea echipei la nivel global se traduce în și mai multe oportunități pentru oamenii noștri la nivel local, inclusiv aici în România, întrucât HTEC va atrage mai mulți clienți importanți și va avea un impact mai mare la nivel global, generând așadar oportunități de carieră la nivel international pentru toți angajații noștri.”, a declarat Sabin Pilipautanu, Director Delivery Operations, România.

Succesul global al celor două companii rezultă din abilitățile acestora de a atrage talente de top la nivel regional și de a oferi servicii remarcabile clienților. Cu o abordare comună people-first, HTEC și Mistral împart atât aceleași valori cât și obiectivul de a deveni cea mai bună platformă pentru dezvoltarea profesională a angajaților.

HTEC lucrează cu start-up-uri, corporații, investitori și companii din Fortune 500, livrând servicii digitale complexe. Datorită palmaresului în materie de dezvoltare inovatoare în diverse domenii și industrii, HTEC a devenit una din companiile tech cu cea mai rapidă creștere din SE Europei, dezvoltându-se 100% year-over-year.

Datorită investiției recente de 140 de milioane de dolari din partea Brighton Park Capital, scalarea HTEC poate continua, extinzându-și capacitatea prin intermediul unui mix de achiziții strategice și creștere organică.

Împreună, HTEC Group și Mistral vor oferi un pachet extins de servicii clienților, abilități suplimentare de product design și tehnologie și vor asigura stabilitatea și creșterea atât a clienților cât și a angajaților.

HTEC Group recrutează activ, pe toate nivelurile de senioritate, atrăgând ingineri, dezvoltatori, manageri de proiect și de produs, designeri, experți, consultanți de business și HR.

Mai multe detalii despre pozițiile deschise pot fi găsite pe https://htecgroup.com/careers/

 

Despre HTEC Group

 

HTEC Group este o companie globală de consultanță, software engineering și dezvoltare de produse digitale, care se ocupă de design thinking pentru produse inovatoare și servicii complexe de inginerie pentru liderii mondiali în high-tech, start-up-uri disruptive, corporații și companii din Fortune 500. Cu sediul central în San Francisco și birouri în S.U.A, Regatul Unit, Australia, Olanda, Suedia și Slovenia, dar și cu 16 centre de dezvoltare în care activează peste 1600 de ingineri și specialiști de produs din Sud-Estul Europei, HTEC oferă produse și platforme digitale sofisticate, pentru domenii precum Sănătate, Retail, Transport și Mobilitate, Logistică, FinTech, Energie Verde, Media și Deep Technology.

Despre Mistral Technologies

 

Mistral este o companie lider de software development din Bosnia și Herțegovina, care devzvoltă peste 30 de proiecte globale pe termen lung alături de parteneri din S.U.A. și Europa de Vest. Mistral are angajați peste 300 de profesioniști și una dintre cele mai mari rate de retenție din țară, 98,4%. Cu o abordare impecabilă în asigurarea serviciilor digitale adresate clienților, echipa Mistral dezvoltă software pentru companii din Fortune 500 și pentru startup-uri finanțate, pentru o plajă largă de industrii, de la entertainment, telecomunicații, healthcare, fintech, banking, retail, transport, energie și asigurări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here