Hackathon4Health 2021 și-a desemnat câștigătorii celei de-a 5-a ediții

0
1100
 • Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, aflat la a 5-a ediție, a avut loc weekend-ul acesta;
 • Maratonul de inovație de 48 de ore a găzduit anul acesta 101 participanți din toată țara, studenți, profesioniști în domeniul sănătății care și-au folosit cunoștințele și creativitatea pentru a propune peste 20 soluții digitale care să contribuie la transformarea digitală a domeniului sănătății în România.
 • Cei 40 de mentori, experți și profesioniști în domeniul sănătății, academic, IT&C, antreprenorial, membrii asociațiilor de pacienți și reprezentanți ai autorităților din România au ghidat echipele participante pe toată durata hackathonului;
 • Johnson & Johnson România a premiat cele trei echipe declarate câștigătoare cu o finanțare pre-seed în valoare totală de 30.000 USD pentru implementarea soluțiilor dezvoltate.

București, 27 octombrie, 2021 – Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, o inițiativă a companiei Johnson & Johnson România, a avut loc weekendul acesta, având alături ca parteneri de implementare Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH) și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB). Este a doua ediție dezvoltată împreună ca urmare a Acordului de Parteneriat academic-privat în domeniul e-Health semnat în anul 2020. Partenerii strategici ai evenimentului au fost Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) în fiecare an.

Ajuns la cea de-a 5-a ediție, Hackathon4Health este recunoscut în rândul studenților și profesioniștilor din domeniul medical deopotrivă și are obiectivul de a accelera progresul digital în sănătate și inovația prin dezvoltarea soluțiilor digitale inovatoare, precum și a unei platforme de colaborare care să contribuie la transformarea digitală în sănătate în România. La fel ca în anul precedent, această ediție s-a desfășurat online, live, într-o platformă digitală special dezvoltată pentru acest eveniment, în care echipele au lucrat la proiectele lor pe parcursul acestui weekend, timp în care au beneficiat și de îndrumarea mentorilor hackathonului.

 

Membrii juriului: Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidențial, Departamentul de Sănătate Publică, Administrația Prezidențială a României, Georgiana Coșoveanu, Senior Manager, Governmental & Corporate Affairs, Johnson & Johnson România, Șef Lucrări Dr. Ștefan Busnatu, Prodecan, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Coordonator al Centrului de Inovație și e-Health, Ciprian Păltineanu, Angel Investor și Cornel Amariei, CEO și Fondator LUMEN – Empowering the Blind au contribuit la buna desfășurare a evenimentului și au stabilit echipele câștigătoare de anul acesta.

 

Cele trei echipe desemnate câștigătoare, formate, în total, din 13 participanți sunt următoarele:

 • CLINIX – cu o aplicație ce depistează interacțiunile între medicamente;
 • I’M FINE – cu o platformă în domeniul sănătății mintale;
 • ONCOGENTIx – cu o aplicație dedicată managementului bolilor genetice oncologice.

 „Hackathon4Health 2021 a fost o imensă oportunitate și un prilej de întâlnire între  pasionați de sănătate, medicină, tehnologie și eHealth, în general, și reprezentanți ai autorităților, profesioniști din domeniul sănătății, antreprenori, mediul academic și reprezentanții asociațiilor de pacienți, cu obiectivul de a dezvolta soluții digitale în beneficiul pacienților și sistemului de sănătate. Suntem onorați că și anul acesta participanții au dat curs invitației noastre, contribuind, într-un număr foarte mare, cu entuziasm și inspirație la transformarea digitală în sănătate din România. Soluțiile prezentate în acest sfârșit de săptămână au potențialul de a aduce o valoare reală pacienților și de a pune în mișcare schimbări constructive. 

 

Noi, la Johnson & Johnson, alături de partenerii noștri, ne bucurăm că avem ocazia să susținem tinerii implicați în această schimbare pozitivă. Îi felicităm pe toți participanții și le suntem alături echipelor câștigătoare pentru a-și dezvolta proiectele și a le pune în practică”, spune Sévan Kaloustian, Managing Director al Janssen, companiile farmaceutice ale Johnson & Johnson în România.

 

 

Proiectele şi echipele câștigătoare au fost selectate în baza următoarelor criterii:

 

 1. Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reuşit să creeze în cele două zile de hackathon, respectiv demonstrarea competenţelor tehnice ale soluţiei;
 2. Inovaţie – din perspectiva implementării şi a nevoii pe care proiectul o adresează;
 3. Fezabilitate – posibilitatea reală de a dezvolta cât mai aproape de o versiune finală şi viabilă având la dispoziţie 10.000 de dolari finanţare şi sesiunile mentorat;
 4. Impactul potenţial al proiectului asupra sănătății populaţiei, în România şi la nivel global;
 5. Scalabilitatea soluției – din perspectiva tehnologică și metodologică, a funcționalității și adaptabilității și a potențialul de utilizare în diferite condiții de piață;
 6. Coeziunea echipei ;
 7. Aptitudini businessale echipei;
 8. Încadrare în temele editiei.

 

În fiecare an ne bucurăm de numărul mare de participanți și de proiectele înscrise în competiție, precum  și de sprijinul mentorilor, al specialiștilor din diferite arii de expertiză din domeniul medicinei și al tehnologiei. Interesul tinerilor noștri pentru dezvoltarea domeniului și pentru digitalizare este mare și credem că ei sunt vectorul unei schimbări pozitive în tehnologizarea sistemelor sanitare, în creșterea ariei cercetării științifice medicale, și în sprijinirea pacienților cu platforme actuale și practice pentru a crește calitatea actului medical.

Țin să mulțumesc în mod deosebit companiei Johnson & Johnson, care a inițiat acest demers și îl implementează anual, contribuind astfel, în mod concret, la dezvoltarea ecosistemului digital în domeniul sănătății, în România. Vreau să mulțumesc de asemenea reprezentanților Centrului de Inovație și eHealth din cadrul UMF Carol Davila și celor ai Societății Studenților în Medicină din București, care reușesc, pentru al 2-lea an consecutiv, să contribuie la buna sa desfășurare și să susțină această competiție de înaltă ținută la nivel academic.”, declară Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Daviladin București, Prof. Dr. Viorel Jinga

 

Fiecare dintre echipele câștigătoare va primi o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România și mentorat pe durata a 6 luni post eveniment din partea Johnson & Johnson România și a Centrului de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) pentru dezvoltarea și implementarea soluțiilor propuse în cadrul concursului.

 

###

 

Despre Johnson & Johnson În cadrul Johnson & Johnson, credem că o sănătate bună stă la baza vieților vibrante, a comunităților prospere și a progresului. De aceea, de mai bine de 130 de ani, am depus toate eforturile pentru a menține sănătatea oamenilor, la orice vârstă și în orice etapă a vieții. Azi, în calitate de cea mai mare și mai extinsă companie din lume dedicată îngrijirii sănătății, ne întărim angajamentul de a ne folosi această dimensiune în slujba binelui. Facem eforturi să îmbunătățim accesul și accesibilitatea, să creăm comunități mai sănătoase și să oferim posibilitatea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla, să aibă o bună sănătate mintală, un corp sănătos și să beneficieze de un mediu înconjurător sănătos. Cu pasiune, știință și prin inovaţie ne propunem să schimbăm profund traiectoria sănătății pentru umanitate. Aflați mai multe pe www.jnj.com. Urmăriţi-ne pe @JNJNews.

 

Despre Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson

În cadrul Janssen, lucrăm pentru a crea un viitor în care afecţiunile sunt de domeniul trecutului. Noi suntem Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson şi ne concentrăm activitatea pentru a transforma această perspectivă în realitate pentru pacienţii din întreaga lume. Luptăm împotriva bolilor prin ştiinţă, îmbunătăţim accesul prin mecanisme inovatoare şi vindecăm lipsa de speranţă prin pasiune. Activitatea noastră este dedicată acelor domenii medicale în care putem face cea mai mare diferenţă: oncologie, neuroştiinţe, imunologie, boli infecţioase şi vaccinuri, boli cardiovasculare şi de metabolism şi hipertensiune pulmonară. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.janssen.com. Urmăriţi-ne şi pe @JanssenGlobal.

 

Despre Centrul de Inovație și e-Health al UMFCD

CieH este o structură din cadrul UMF „Carol Davila” din București care are rolul de a susține dezvoltarea aptitudinilor și competențelor studenților si medicilor în activitățile de inovare și sănătate digitală, în vederea creșterii competitivitații și adaptării la digitalizarea sistemelor de educație și sănătate. CieH vizează dezvoltarea soluțiilor digitale și inovative pentru sectorul medical, pentru a deservi toți actorii implicați în domeniul sănătății.CieH susține transferul tehnologic al soluțiilor viabile, cât și valorificarea și diseminare a rezultatelor acestora. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi cieh.umfcd.ro. Urmăriţi-ne şi pe @CieHUMFCD.

 

 

Precauții cu privire la declarațiile anticipative

 

Aceast comunicat de presă conține „declarații anticipative”, așa cum sunt definite în Legea privind reforma în privința litigiilor privind valorile mobiliare din 1995 privind dezvoltarea potențialelor scheme de prevenire și tratament pentru COVID-19. Cititorul este avertizat să nu se bazeze pe aceste declarații anticipative. Aceste declarații se bazează pe așteptările actuale cu privire la evenimentele viitoare. Dacă presupunerile de bază se dovedesc inexacte și dacă riscurile cunoscute sau necunoscute sau incertitudinile se materializează, rezultatele reale ar putea varia semnificativ de la așteptările și proiecțiile Janssen, parte a grupului de Companii Farmaceutice și/ sau Johnson & Johnson. Riscurile și incertitudinile includ, dar nu sunt limitate la: provocări și incertitudini inerente cercetării și dezvoltării produselor, inclusiv incertitudinea succesului clinic și obținerea aprobărilor de reglementare; incertitudinea succesului comercial; dificultăți de producție și întârzieri; concurență, inclusiv dezvoltări tehnologice, produse noi și brevete obținute de competitori; provocări referitoare la  brevete; și tendințele de reducere a costurilor pentru îngrijirea sănătății. O listă suplimentară și descrieri ale acestor riscuri, incertitudini și alți factori pot fi găsite în Raportul Anual al Johnson & Johnson privind formularul 10-K pentru anul fiscal încheiat pe 29 decembrie 2019, inclusiv în secțiunile „Notă de precauție cu privire la declarațiile anticipative.” Și „ Punctul 1A. Factorii de Risc,” și în cel mai recent Raport Trimestrial al companiei depus în baza Formularul 10-Q și înregistrările ulterioare ale companiei la Securities and Exchange Commission. Copii ale acestor depuneri sunt disponibile online la www.sec.gov, www.jnj.com sau la cerere de la Johnson & Johnson. Niciuna dintre Companiile Farmaceutice Janssen sau Johnson & Johnson nu se angajează să actualizeze nicio declarație anticipativă ca urmare a unor noi informații sau evenimente viitoare sau dezvoltări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here