Guvernul vrea sa limiteze salariile mari de la stat

0
718
salarii-bani-majorare

salarii-bani-majorareGuvernul discuta un proiect de lege care limiteaza salariile personalului din cadrul unor companii de stat, documentul fiind deja inclus pe agenda reuniunii de astazi.

Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar.
El a criticat in acest context faptul ca tatal Robertei Anastase incaseaza din postul de consilier la Conpet un salariu lunat de de 320 milioane lei vechi.

La finalul anului trecut, Executivul a decis sa prelungeasca si pentru acest an perioada de plafonare a indemnizatiilor acordate directorilor din companiile de stat la nivelul remuneratiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.(MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here