Guvernul va incheia un acord prevenitiv cu FMI de 4 miliarde de euro, pe doi ani

0
876
fmi-euro

Autoritatile romane au convenit cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE) un acord preventiv pe doi ani care va totaliza patru miliarde euro, suma impartita egal de cele doua institutii financiare internationale, acordul stand-by urmand sa fie discutat de boardul FMI in toamna.

„CE, FMI si BM au purtat discutii cu autoritatile romane, care au solicitat ca programul sa fie unul pe doi ani. Autoritatile romane isi propun sa trateze acest acord ca unul preventiv, nu vor sa traga din resursele financiare. Accesul propus ar fi in total de patru miliarde euro, suma impartita egal de CE si FMI. La nivel tehnic, am ajuns la un acord, dar acordul stand-by trebuie sa fie aprobat de boardul FMI, reuniune programata in cursul toamnei”, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, Andrea Schaechter, seful misiunii FMI in Romania, la finalul misiunii FMI privind discutiile in legatura cu noul acord de imprumut, informeaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca noul acord va avea o valoare intre 3 miliarde euro si 5 miliarde euro si mai putine conditii decat cele doua intelegeri anterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here