Guvernul trimite privatizarea CFR Marfa in carca CFR Marfa

0
1188
ponta-guvern

Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a tarii legat de CFR Marfa, purtatorul de cuvant al Presedintiei neavand dreptul legal sa exprime pozitii in numele CSAT din a carui componenta nu face parte, afirma purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Argumentul Executivului este ca CFR Marfa reprezinta o companie strategica si se inscrie astfel in atributiile CSAT.

Declaratia purtatorului de cuvant al Guvernului a fost transmisa printr-un comunicat, dupa ce purtatorul de cuvant al Presedintiei s-a pronuntat pe aceasta tema, informeaza Mediafax.

In comunicatul transmis miercuri seara, Andrei Zaharescu confirma ca Guvernul va transmite CSAT rezultatul finalizarii negocierilor privind privatizarea companiei CFR Marfa si sustine ca decizia Guvernului este consecventa cu procedura pe care a aprobat-o CSAT in ceea ce priveste strategia de privatizare a CFR Marfa.

„Consideram ca, daca CSAT s-a pronuntat in legatura cu aceasta privatizare inainte de derularea sa, trebuie sa se pronunte si cu privire la rezultatele negocierii. Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a CSAT, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale neavand dreptul legal sa exprime pozitii in numele CSAT (din a carui componenta nu face parte)”, se afirma in comunicat.

Potrivit aceleiasi surse, din punctul de vedere al mai multor ministere, precum Ministerul Apararii sau Ministerul Justitiei, in baza legii, aceasta companie este una strategica si face obiectul atributiilor CSAT, iar Guvernul va transmite toate documentele necesare in acest sens.

„Din partea CSAT, Guvernul asteapta discutii si decizii responsabile referitoare la privatizarea unei companii strategice; polemicile si declaratiile politicianiste ale reprezentantilor Administratiei Prezidentiale sunt contrare interesului public si bunei functionari a institutiilor statului, precum si indeplinirii angajamentelor pe care Romania si le-a asumat de-a lungul timpului in fata partenerilor nostri internationali – Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala. Solicitam din partea Administratiei Prezidentiale tratarea cu responsabilitate a acestor subiecte, populismul si demagogia prezente in ultimele zile fiind contraproductive”, se mai afirma in comunicat.

Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a declarat ca CSAT nu poate aviza contracte de privatizare, iar premierul Victor Ponta nu cunoaste obiectul de activitate al Consiliului si incearca sa fuga de responsabilitate in privinta privatizarii CFR Marfa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here