Guvernul lui Mario Monti adopta un plan anticriza

0
749
steag-italia-criza

steag-italia-crizaGuvernul italian al lui Mario Monti a adoptat duminica o cura anticriza de o rigoare draconica pentru a incerca sa puna Italia la adapost de criza datoriilor, au anuntat surse guvernamentale. Monti urmeaza sa sustina o conferinta de presa pentru a prezenta aceste masuri.

Acest plan estimat de presa la 24 de miliarde de euro si a carui adoptare a fost devansata de seful Guvernului pentru duminica in loc de luni in fata urgentei situatiei, contine, potrivit primelor elemente, taieri ale cheltuielilor publice, o crestere a fiscalitatii in special in domeniul imobiliar, precum si o reforma a pensiilor denuntata de sindicate.

Aceste noi masuri ar trebui sa ii permita Italiei sa ajunga la un echilibru bugetar in 2013 deoarece planurile de austeritate de 60 de miliarde de euro adoptate in iulie si in septembrie nu sunt suficiente pentru a se atinge acest obiectiv in timp ce Italia risca sa intre in recesiune. Masurile prevazute sunt „insuportabile din punct de vedere social” si sunt o „lovitura foarte dura pentru pensionari”, a denuntat Susanna Camusso, secretar general al Cgil (stanga), principalul sindicat italian. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here