Guvernul francez reduce accizele carburantilor pentru a lupta cu pretul ridicat

0
721
pompa-benzina

pompa-benzinaPreturile carburantilor din Franta vor scadea cu pana la 6 eurocenti pe litru, din care 3 centi vor fi suportati de stat, iar restul de catre benzinarii, a anuntat ministrul Economiei si Finantelor, Pierre Moscovici.

Masura, care prevede reducerea temporara a accizelor carburantilor, va fi aplicata timp de trei luni, inainte de intrarea in vigoare a unui mecanism permanent menit sa limiteze cresterea preturilor, a explicat Moscovici.

„Aceasta decizie va fi aplicata in termen de 24 de ore, astfel ca preturile vor scadea imediat”, a adaugat ministrul, explicand ca efortul bugetar va fi de circa 300 de milioane de euro.

Guvernul francez a optat pentru o „reducere modesta si provizorie” a accizelor carburantilor pentru a lupta cu cresterea preturilor la pompe, o solutie costisitoare pentru stat, dar mai simpla decat inghetarea preturilor, propusa initial de presedintele Francois Hollande in campania sa electorala.

Aceasta promisiune, considerata populista de catre reprezentantii dreptei, a fost pusa intre paranteze dupa alegeri din cauza scaderii temporare a cotatiei petrolului.

in urma revenirii la crestere a cotatiei petrolului, ministrul Economiei a declarat saptamana trecuta ca analizeaza toate optiunile aflate la dispozitie pentru a contracara majorarea preturilor carburantilor, care afecteaza puterea de cumparare a francezilor. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here