Grupul IVECO preia proprietatea joint-venture-ului cu Nikola Corporation în Europa

0
761

Grupul IVECO (MI: IVG) va prelua pe deplin proprietatea companiei-mixte din Ulm, Germania, unde cele două companii deschiseseră, în 2021, o fabrică dedicată producției camioanelor cu emisii zero. Aceasta presupune o investiție de 35 milioane de dolari din partea Grupului IVECO, precum și achiziția a 20 de milioane de acțiuni Nikola. Grupul IVECO estimează ca impactul tranzacției asupra lichidităților companiei să fie absorbit de generarea de fluxuri de numerar și, prin urmare, obiectivele financiare ale grupului rămân neschimbate pentru 2023. 

Parteneriatul dintre Grupul IVECO și Nikola Corporation datează încă din 2019, timp în care cele două companii au produs  vehicule electrice cu baterii (BEV) și vehicule electrice cu pile de combustie (FCEV) pentru transport regional sau pentru distanțe lungi

Prin noua fază a parteneriatului, Grupul IVECO se va concentra pe dezvoltarea și comercializarea în continuare a propriilor camioane electrice cu baterii și cu pile de combustie în Europa, incluzând modulul de propriu de finanțare GATE. De asemenea, Grupul IVECO va fi autorizat să acceseze în mod liber și să continue dezvoltarea software-ului de control al vehiculelor pentru BEV și FCEV produse în comun.

De cealaltă parte, Nikola își va concentra operațiunile în America de Nord, cu o abordare integrată a clienților săi, oferind infrastructură BEV, FCEV și sub marca HYLA. În plus, Nikola va primi licența de tehnologie IVECO S-WAY pentru America de Nord, beneficiind de furnizarea de componente aferente de din partea Grupului IVECO. De asemenea, drepturile de proprietate intelectuală pentru tehnolgia Generation 1 eAxles (noua generație de axe electrificate) dezvoltată împreună cu FPT Industrial vor fi împărțite cu a IVECO Group.

Fiecare companie este acum nerăbdătoare să își pună accentul pe dezvoltarea transporturilor electrificate de mare tonaj.

***

IVECO este o marcă a Iveco Group NV (MI: IVG) care proiectează, produce și comercializează o gamă largă de vehicule comerciale ușoare, medii și grele, camioane off-road și vehicule pentru aplicații precum misiuni off-road. Gama largă de produse a mărcii include Daily, un vehicul care acoperă segmentul de greutate vehicul de 3,5 – 7,2 tone, Eurocargo de la 6,5 – 19 tone și, în segmentul greu de peste 16 tone, gama IVECO WAY cu IVECO on-road. S-WAY, IVECO T-WAY off-road și IVECO X-WAY pentru misiuni off-road ușoare. În cadrul Grupului Iveco, aproape 21.000 de persoane lucrează pentru marca IVECO la nivel global, susținute de 4.200 de puncte de vânzare și service în peste 160 de țări, garantând asistență tehnică oriunde este la lucru un vehicul IVECO.

Pentru mai multe informații despre IVECO, vizitați www.iveco.com. Pentru mai multe informații despre IVECO Group, vizitați www.ivecogroup.com

 

Nikola Corporation este lider global în soluții de transport și furnizare de energie și infrastructură. În calitate de designer și producător de vehicule electrice cu baterii și hidrogen cu emisii zero, sisteme de propulsie pentru vehicule electrice, componente ale vehiculelor, sisteme de stocare a energiei și infrastructură a stațiilor de hidrogen, Nikola este determinată să revoluționeze impactul economic și de mediu al comerțului. Fondată în 2015, Nikola Corporation are sediul în Phoenix, Arizona.

Pentru mai multe informații, vizitați www.nikolamotor.com  sau Twitter @nikolamotor .

Mai multe detalii și fotografii regăsiți în următorul link:
https://drive.google.com/drive/folders/1A4os8oihpbKMz4J3zjDEKtHcOtfO-yJa 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here