Grupul City Grill a preluat legendarul restaurant Pescarus din Herastrau

0
204

Restaurantul Pescarus localizat pe malul lacului Herastrau este cea mai noua locatie din Grupul City Grill. Cu cele 1.000 de locuri ale sale, unitatea va fi cea mai mare din intreaga retea.

Preluarea in operare a restaurantului Pescarus de catre City Grill a fost definitivata in luna ianuarie 2015. Lucrarile de reamenajare si de adaptare la standardele Grupului au demarat imediat, urmand ca locatia sa fie deschisa publicului la inceputul lunii mai.

Avand in vedere notorietatea de care se bucura restaurantul, conducerea City Grill a luat decizia de a opera in continuare sub brand propriu.

„Restaurantul Pescarus este, in sine, un brand puternic, cu o rezonanta extraordinara pentru bucuresteni. Vom pastra acest nume si vom incerca sa ii redam stralucirea de care se bucura odinioara”, a declarat Dragos Petrescu, CEO al Grupului City Grill.

Locatia are un salon si o gradina de vara. Dupa reamenajare, noua unitate a Grupului City Grill va avea un numar aproximativ de 400 de locuri in interior si 600 pe terasa care va fi practicabila si iarna, fiind astfel, unul dintre cele mai mari restaurante din Bucuresti.

Meniul restaurantului va fi unul romanesc contemporan, in care vom regasi atat preparate cunoscute, cat si unele speciale din bucataria romaneasca veche, totul reinterpretat in asa fel incat, sa fie pe gustul consumatorului de azi.

Restaurantul Pescarus a fost ridicat intre cele doua razboaie mondiale de arhitectii Horia Creanga, nepotul scriitorului Ion Creanga, si Haralamb Georgescu, fiind multa vreme singurul restaurant din Parcul Herastrau. Amplasat in partea de nord a parcului, el ofera o panorama superba asupra lacului si imprejurimilor.

Pe vremuri, unul dintre clientii fideli ai restaurantului era liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. Pentru el a fost construit special, la etaj, un salon privat. Tot aici prefera sa ia masa regele Spaniei, Juan Carlos, de fiecare data cand vizita Romania. Restaurantul a mai fost vizitat de numeroase personalitati ale vremii, ca Shimon Peres sau Anatoli Karpov. Un obisnuit al locului era si Nicu Ceausescu.

Grupul City Grill este cel mai important operator Horeca din Romania care detine in acest moment brandurile Hanu’ Berarilor Interbelic, Trattoria Buongiorno, City Grill, cafenelele City Cafe si opereaza restaurantul Caru’ cu bere.

intr-o singura zi, in cele 16 restaurante ale Grupului City Grill, care insumeaza in acest moment 4.500 de locuri, sunt serviti 10.000 de clienti. Cifra de afaceri realizata de Grup in 2014 prin cele 3 firme, Trotter Prim, Trotter Management si City Cafeteria, s-a ridicat la 88.858.454 lei.

Actionarul majoritar si fondatorul City Grill este Dragos Petrescu, care a deschis primul restaurant al retelei in 2004. El afirma ca viziunea Grupului pentru perioada urmatoare este una de consolidare, care ii va aduce si mai multa putere in contextul pietei de restaurante de astazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here