Grupul AAylex își consolidează poziția în segmentul de carne proaspătă de pui și mizează pe inovație

0
1437

 

  • Ținta pentru 2021 – creștere a cifrei de afaceri consolidată cu 20% prin introducerea de produse noi și exinderea vânzărilor

 

București, 13 aprilie 2021 – Grupul AAylex a raportat pentru primul trimestru din 2021 o cifră de afaceri de 158 de milioane de lei, consolidându-și poziția în segmentul de carne de pui proaspătă. După lansarea recentă a unui produs unic – cârnații din pui – 100% naturali, compania mizează în continuare pe inovație în dezvoltarea unor noi produse.

 

Sesizăm o ușoară revigorare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acompaniată de o creștere a preocupării publicului pentru alimentație sănătoasă și echilibrată. Puiul este cea mai frecventă opțiune a consumatorilor pentru mesele din timpul săptămânii. Astfel că estimările noastre sunt că în 2021 cel mai bine vândut produs va fi carnea de pui proaspătă. De asemenea, singurul segment de carne care va continua să crească până în 2030 este acesta, al cărnii de pui”, a menționat Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului AAylex.

 

În primele 3 luni ale anului au fost livrate peste 18.000 de tone de produse din carne de pasăre pe toate canalele de distribuție, iar în topul produselor cu cel mai mare volum de vânzare se se numără pulpele și pieptul de pui file. Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului.

 

Pentru întreg anul 2021, obiectivul este de creștere a cifrei de afaceri consolidată cu 20%, mai ales pe seama introducerii de produse noi și a dezvoltării vânzărilor pe piață. Grupul AAylex se va concentra pe aceeași direcție precum cea a ultimilor ani: noi facilități de producție inclusiv prin achiziții, cooperări sau chiar unități dezvoltate de la început, de tip greenfield, tehnologii performante, susținerea calității, responsabilitate socială. În 2020, Grupul a avut o cifră de afaceri de 651 milioane lei și investiții direcționate în sisteme de producție inovatoare, în cercetare și dezvoltare, în integrarea de noi tehnologii, în lansarea unei noi identități vizuale pentru brandul Cocorico, în noi facilități de producție.

 

Grupul a marcat o premieră absolută în industria cărnii prin lansarea în luna martie a unui produs unic: Cocorico Original – The Cleanest Chicken Sausage, cârnați 100% din carne proaspătă de pui și condimente naturale, fără nitriți, fără nitrați, fără gluten, fără aditivi/conservanți. AAylex a investit 15 milioane de euro pentru producerea acestui produs. Suma a fost direcționată pentru construcția de la zero a unei unități specializate, care integrează robotizare și automatizări de ultima oră și condiții speciale de biosecuritate. A inclus, de asemenea, pentru o perioadă de 2 ani de zile, etapele de cercetare, testare, stabilizarea rețetei, ambalare specială, construcția brand-ului, asigurarea logisticii și distribuției.

 

În ceea ce privește tendințele de consum se conturează un potențial de creștere ponderată. În acest moment, ultimele date arată un consum local de aproximativ 20 kg/an, aflat încă sub media europeană. Creșterea preocupării publicului pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, interesul din ce în ce mai mare, în special al noii generații, pentru calitate, naturalețe și un stil de viață sănătos este o altă tendință tot mai vizibilă în această industrie.

 

Pe de altă parte se configurează și câțiva factori care pot avea un impact negativ asupra pieței în următoarele luni legați de concurența puternică pe plan național și european, și în special de concurența pe preț, și nu pe calitate. Există pe piața locală companii din afara României, cu prețuri mai mici, uneori de dumping și cu o calitate îndoielnică.

 

Despre Grupul AAylex

Grupul AAylex (Cocorico) are ca misiune să ofere hrană naturală, sănătoasă și gustoasă pentru copii, adulți și seniori, creascând puii la cele mai înalte standarde. Puii Cocorico sunt crescuți în mod etic, tratați uman și hrăniți 100% natural, fiind în același timp: nemodificat genetic (non-OMG), fără antibiotice, fără hormoni de creștere făinuri furajere de proveniență animală sau pește, fără aditivi. În ultimii 4 ani, AAylex Group a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate maximă. Totodată, s-a acordat o atenție deosebită responsabilității sociale privind risipa alimentară, condițiile energetice și de mediu. Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia etc, precum și piețelor din Orientul Mijlociu. Grupul AAylex deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum. Grupul are un număr de peste 2.000 angajați. În 2020, cifra de afaceri consolidată a Grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here