Groupama va continua să acopere în mod derogatoriu riscurile asociate COVID-19 doar pentru persoanele vaccinate

0
985

București, 8 noiembrie 2021 – Groupama, primul asigurător din România care a decis să acopere în mod derogatoriu riscurile asociate virusului Sars-CoV-2, în martie 2020, va continua să acorde aceste garanții doar clienților vaccinați cu schemă completă, începând cu data de 15 noiembrie 2021. Decizia se aplică în cazul Asigurărilor de sănătate și Asigurărilor de viață.

”Încă de la începutul crizei sanitare am luat rapid decizii importante pentru a răspunde cât mai bine nevoilor reale ale clienților noștri, mai ales atunci când vine vorba despre viață sau sănătate. Una dintre aceste decizii a fost acoperirea derogatorie a evenimentelor cauzate de infectarea cu virusul Sars-CoV-2, fără costuri suplimentare pentru clienți. A fost o decizie contrară practicilor standard la nivel industrie, pe care am luat-o pentru a ne arăta solidaritatea și responsabilitatea într-un moment critic, în care nu aveam încă la dispoziție prea multe instrumente prin care să ne punem la adăpost de pericolele acesui virus. Astăzi, din fericire, avem un vaccin care s-a dovedit a fi eficient în prevenirea infectării cu virusul Sars-CoV-2 și foarte eficient în limitarea efectelor pe care acesta le are asupra organismului în cazul îmbolnăvirii. Am intrat, așadar, într-o nouă etapă, în care responsabilitatea are un alt înțeles” a declarat Călin Matei, Director General Adjunct Groupama.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Groupama a plătit despăgubiri în valoare totală de peste 3,9 milioane de lei pentru evenimente cauzate de infecția cu virusul Sars-CoV-2, evenimente acoperite în mod derogatoriu pentru polițele de asigurare de viață, asigurările de sănătate și cele de călătorii în străinătate.

Din această decizie de restrângere a acoperirilor pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu Covid-19 doar pentru clienții vaccinați sunt exceptate situațiile în care acoperirile specifice Covid-19 sunt parte integrantă a condițiilor contractului de asigurare, și nu doar acoperiri derogatorii. În cazul contractelor de Asigurare pentru călătorii în străinătate, acoperirile rămân în continuare valabile, atât pentru persoanele vaccinate, cât și pentru cele nevaccinate, conform scrisorilor de garantare actualizate periodic de companie și afișate pe site-ul www.groupama.ro.

Dovada vaccinării va fi solicitată clienților doar în cazul avizării unui eveniment asigurat cauzat de virusul Sars-CoV-2, în vederea plății indemnizației de asigurare.

Despre Groupama:

Groupama, lider pe piaţa de asigurări din România, este recunoscut pentru calitatea serviciilor şi soluţiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1 milion de clienţi individuali şi peste 80,000 de companii. Parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global, Groupama îşi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse şi servicii simple şi flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când apar evenimente neprevăzute.Mai multe informatii pe www.groupama.ro.

Contact Groupama: Oana Bica / 0752 067 295 / [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here