Grecia cere o prelungire a termenului de aplicare pentru planul de austeritate

0
656
grecia-euro-balansoar

grecia-euro-balansoarNoul Guvern de coalitie din Grecia vrea limitarea disponibilizarilor si extinderea cu „cel putin doi ani” a perioadei pentru aplicarea planului de redresare economica impus tarii in schimbul unui imprumut din partea UE si FMI, potrivit unui document oficial publicat sambata.

In acest document, Guvernul condus de conservatorul Antonis Samaras promite „revizuirea” planului de salvare a Greciei impus de UE si FMI cu o „extindere a perioadei de ajustare bugetara cu cel putin doi ani”, pana in 2016.

Scopul este atingerea obiectivelor bugetare „fara reduceri suplimentare de salarii, pensii si investitii publice”, arata documentul, anuntand o inghetare a disponibilizarilor functionarilor publici si o crestere a alocatiilor de somaj.

„Obiectivul este de a evita concedierea personalului permanent, dar si economisirea unei sume deloc neglijabile de costuri nesalariale de functionare si mai putina birocratie”, adauga textul.

Noul Guvern de coalitie din Grecia vrea limitarea disponibilizarilor si extinderea cu „cel putin doi ani” a perioadei pentru aplicarea planului de redresare economica impus tarii in schimbul unui imprumut din partea UE si FMI, potrivit unui document oficial publicat sambata. In acest document, Guvernul condus de conservatorul Antonis Samaras promite „revizuirea” planului de salvare a Greciei impus de UE si FMI cu o „extindere a perioadei de ajustare bugetara cu cel putin doi ani”, pana in 2016.

Scopul este atingerea obiectivelor bugetare „fara reduceri suplimentare de salarii, pensii si investitii publice”, arata documentul, anuntand o inghetare a disponibilizarilor functionarilor publici si o crestere a alocatiilor de somaj. „Obiectivul este de a evita concedierea personalului permanent, dar si economisirea unei sume deloc neglijabile de costuri nesalariale de functionare si mai putina birocratie”, adauga textul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here