Google il celebreaza printr-un logo pe Eadweard J. Muybridge, inventatorul tehnicii fotografiei in miscare

0
630
googleadweard-J-Muybridge

googleadweard-J-MuybridgeGoogle si-a modificat, luni, logoul pentru a-l omagia pe Eadweard J. Muybridge, la implinirea a 182 de ani de la nasterea fotografului, creator al zoopraxiscopului, prima versiune a proiectorului de filme.Noul logo al Google, care ii este dedicat lui Eadweard James Muybridge,

infatiseaza mai multe fotografii, realizate alb-negru si color, care surprind un calaret si calul sau. in centrul fotografiilor se afla un buton, care, in momentul in care este apasat, face ca fotografiile sa se miste, iar calul pare ca galopeaza.

Eadweard J. Muybridge (9 aprilie 1830 – 8 mai 1904) a fost un fotograf englez, care a trait cea mai mare parte a vietii sale in Statele Unite ale Americii. El este cunoscut pentru inventarea tehnicii fotografiei in miscare, realizata cu ajutorul mai multor aparate de fotografiat. in 1879, Muybridge a inventat propriul aparat care capta miscarea, cunoscut sub denumirea de zoopraxiscop, considerat un precursor al proiectorului de filme.

Dupa ce a implinit varsta de 20 de ani, Eadweard Muybridge s-a mutat in SUA, unde a fost atras de peisajele salbatice. Dupa ce a suferit un accident, s-a intors in Marea Britanie si a studiat fotografia. Dupa reintoarcerea in SUA, in 1967, si-a castigat reputatia ca fotograf de peisaje.

Aparent un om temperat, Muybridge l-a impuscat si ucis pe amantul sotiei sale, dar a fost achitat, in parte datorita faptului ca juriul care l-a audiat a considerat „justificata” crima, dar si pentru ca era prieten cu Leland Stanford, guvernator al Californiei.

In 1872, Muybridge si Stanford au facut un pariu cu privire la un cal care galopa. Stanford a spus ca, atunci cand un cal galopeaza, la un moment dat picioarele sale ating simultan pamantul. Stanford l-a provocat pe Muybridge sa demonstreze acest lucru folosind fotografia. La randul sau, Muybridge a folosit mai multe aparate de fotografiat pentru a face demonstratia.

In 1879, Muybridge a inventat zoopraxiscopul, care este un disc circular cu o succesiune de imagini. Atunci cand discul este rotit, imaginile incep sa se miste.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalitati. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here