GOODYEAR ECHIPEAZĂ MODELUL CITROëN OLI CU ANVELOPELE CONCEPT EAGLE GO

0
943

Anvelopele concept Eagle GO sunt realizate aproape în totalitate din materiale sustenabile

 

Anvelope dezvoltate în cadrul parteneriatului conceptului Citroën oli

București, 29 septembrie 2022 – Compania Goodyear Tire & Rubber a dezvoltat, folosind o gamă largă de materiale sustenabile, anvelopele concept Eagle GO pentru noul autoturism concept, Citroën oli. Eagle GO este al treilea model de anvelope concept de la Goodyear, dezvoltat alături de Citroën, fiind creat pentru a optimiza eficiența, durabilitatea și confortul.

 

Compus de cauciuc din materiale sustenabile

Compusul benzii de rulare, partea anvelopei care se uzează, este realizat aproape în întregime din materiale sustenabile sau reciclate. Printre aceste materiale se numără uleiul de floarea soarelui, rășini de pin, cauciuc natural și siliciu obținut din cenușa cojilor de orez. Aceste materiale sunt descrise mai jos.

 

Uleiurile de floarea soarelui și rășinile de pin sunt produse regenerabile care înlocuiesc uleiurile pe bază de petrol. Aceste materiale sunt folosite pentru a produce „Cerneală Vegetală” pentru imprimante. Scopul Goodyear este de a înlocui complet uleiurile derivate din petrol din componența produselor sale până în 2040.

Cauciucul natural, obținut din arborele Hevea brasiliensis, este folosit pentru a înlocui cauciucul sintetic, iar pentru producerea sa sunt folosite metode1 responsabile de agricultură și cultivare.

Siliciul obținut din cenușa cojilor de orez poate reduce cantitatea reziduurilor. Acest material a mai fost folosit în componența betonului armat.

 

Bandă de rulare regenerabilă

Anvelopele concept Eagle GO pot fi reînnoite de două ori în decursul ciclului de utilizare, ceea ce duce la prelungirea duratei de viață. Goodyear își propune ca anvelopele concept Eagle GO să aibă o rezistență de până la 500,000 km, datorită carcasei ce poate fi refolosită, dar și a benzii de rulare regenerabile.

 

 

 

Tehnologie Inteligentă

Anvelopele concept Eagle GO utilizează tehologia Goodyear SightLine  care include un senzor de monitorizare a parametrilor ce indică starea anvelopelor. Această tehnologie este deja implementată de Goodyear pentru clienții de flote și poate reduce semnificativ cantitatea de deșeuri, dar și îmbunătăți eficiența prin menținerea presiunii și condiției ideale a anvelopelor. Monitorizarea anvelopelor reprezintă un factor important în a determina dacă și când acestea pot fi reînnoite, astfel îmbunătățind circularitatea și eficiența. Implementarea acestei tehnologii pentru anvelopa concept Eagle GO se aliniază obiectivului Goodyear de a reinventa anvelopele și serviciile, oferind informații care au la bază date și senzori, în toate produsele noi până în 2027.

 

Anvelopele concept sunt oportunități pentru Goodyear de a cerceta și de a dezvolta tehnologii de ultimă oră care pot fi integrate în dezvoltarea produselor de serie. Rezultatele acestui proiect vor consolida viitorul companiei ca facilitator de mobilitate care aduce constant elemente de inovație în produsele și serviciile oferite.

 

Video-ul de prezentare al  anvelopelor concept Goodyear Eagle GO poate fi accesat la acest link.

 

 

Notă pentru Editori:

[1] In conformitate cu Goodyear’s Natural Rubber Procurement Policy

 

 

Despre Goodyear

 

Goodyear este una dintre cele mai mari companii de anvelope din lume. Are aproximativ 72.000 de angajați și își fabrică produsele în 57 de unități din 23 de țări din întreaga lume. Cele două centre de inovare ale sale din Akron, Ohio și Colmar-Berg, Luxemburg, dezvoltă produse și servicii de ultimă generație care stabilesc standardul de tehnologie și performanță al industriei. Pentru mai multe informații despre Goodyear și produsele sale, accesați www.goodyear.com/corporate.

Pentru materiale foto sau video adiționale, accesați pagina de știri http://news.goodyear.eu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here