Germania inchide sapte reactoare nucleare

0
784
lacat-usa

lacat-usaCancelarul german, Angela Merkel, a anuntat marti inchiderea imediata si pentru o perioada de trei luni a tuturor reactoarelor date in functiune in Germania „inainte de 1980”.in total, in Germania sunt sapte astfel de reactoare.

„Vom demara un proces de verificare a tuturor centralelor nucleare”, a declarat cancelarul german in cadrul unei conferinte de presa. Aceasta examinare va avea drept consecinta „oprirea tuturor reactoarelor care au intrat in functiune inainte de 1980, pe durata moratoriului”, a adaugat ea.

Merkel a anuntat luni un mortariu de trei luni provind prelungirea duratei de viata a centralelor nucleare, in timp ce accidentul nuclear din Japonia a exacerbat ostilitatea traditionala a populatiei germane fata de energia atomica.

Asa cum a promis in campania din 2009, cancelarul a decis prelungirea cu 12 ani in medie a duratei de functionare a reactoarelor, in timp ce social-democratii aliati cu ecologistii au programat in urma cu zece ani o oprire progresiva a acestora pana in 2020.

sapte reactoare nucleare au fost puse in functiune in Germania inainte de sfarsitul lui 1980: unul la Schleswig-Holstein (nord), unul in Saxonia Inferioara (nord-vest), doua in Hesse (vest), doua in Baden-Wurtemberg (sud-vest) si unul in Bavaria (sud).

Aceasta decizie afecteaza patru operatori ai centralei nucleare din Germania: o filiala a grupului suedez Vattenfall, grupurile private germane EON si RWE, si grupul public regional german EnBW. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here