Gerea da asigurari pentru aceasta iarna in ceea ce priveste livrarea gazului

0
905

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, spune ca nu vor fi probleme in aceasta iarna privind asigurarea gazului, avand in vedere situatia mai tensionata din regiune, adaugand ca se iau totusi masuri de precautie in acest sens, care prevad si oprirea anumitor consumatori industriali pe o perioada de timp.

Ministrul Energiei, IMM si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, a declarat, vineri la Galati, ca, desi iarna trecuta situatia din regiune nu era atat de tensionata, Romania a avut importuri reduse in medie cu 30%, motiv pentru care se iau masuri de precautie pentru asigurarea necesarului de gaz si in aceasta iarna, informeaza MEDIAFAX.

”Iarna trecuta situatia din regiune nu era asa de tensionata, dar am avut importuri reduse in medie cu 30%. Pe fondul acesta, sigur, ne luam masuri de precautie. Am reusit sa facem fata pentru ca a fost o premiera pentru Romania aceasta reducere drastica din punct de vedere procentual a importurilor. Avem masuri de rezerva, avem un program de protectie ca sa spunem, de masuri de urgenta, si, care, coroborat cu cantitatea care va fi stocata pana la sfarsitul anului, cu cresterea capacitatii de extractie la nevoie, eu spun ca nu vom avea probleme nici in aceasta iarna. Aceste masuri de urgenta prevad la un moment dat si oprirea anumitor consumatori mari industriali pe o perioada de timp”, a afirmat ministrul, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

Gerea a spus ca, din punct de vedere al asigurarii necesarului de gaz, perioada cea mai dificila este atunci cand se inregistreaza timp de mai multe zile temperaturi sub minus 15 Grade Celsius, dar in general Romania este pregatita sa faca fata unei ierni normale, avand in vedere cantitatile de gaze stocate si cele din productie proprie.

Gerea a mai spus ca, in mod normal, nu ar trebui sa existe ingrijorari privind asigurarea gazului in aceasta iarna, avand in vedere situatia tensionata din regiunea estica.

”Deci, in mod normal nu ar trebui sa ne ingrijoram. Singurul motiv de ingrijoare este interpretarea conflictului din punct de vedere al securitatii in regiune, dar din punct de vedere al securitatii aprovizionarii cu gaze eu spun ca nu vom avea probleme nici in iarna care vine”, a mai afirmat Andrei Gerea.

Ministrul Energiei, IMM si Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, s-a aflat, vineri, intr-o vizita la Combinatul ArcelorMittal din Galati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here