Geoana confirma existenta discutiei cu Basescu, in care avertiza PSD sa nu il nominalizeze pe Voicu

0
862
base-geoana

base-geoanaFostul presedinte al PSD Mircea Geoana a confirmat, intr-o declaratie pentru MEDIAFAX, ca a avut, in timpul formarii guvernului PDL-PSD, o discutie cu Traian Basescu, in care acesta avertiza social-democratii sa nu il nominalizeze pe Catalin Voicu la MAI.

Geoana a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca discutia relatata luni seara de presedintele Basescu, dintre cei doi, in timpul negocierilor pentru formarea guvernului PDL-PSD, a existat.

„Da, a existat acea discutie, confirm ca ea a avut loc. insa cele spuse de Basescu nu au mai avut obiect, dupa ce votul din Comitetul Executiv Central al PSD a dus la nominalizarea lui Gabriel Oprea si nu a lui Catalin Voicu pentru functia de ministru al Internelor”, a spus fostul lider social-democrat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la B1Tv, ca i-a spus fostului presedinte al PSD Mircea Geoana, in perioada formarii guvernului PDL-PSD, sa nu il propuna pe Catalin Voicu la Interne, pentru ca ii va refuza juramantul.

El a spus ca nu a mai fost cazul sa refuze propunerea legata de Voicu, pentru ca acesta nu a intrunit votul in BP al PSD.

„il avertizasem pe Geoana sa nu vina cu Voicu la Interne”, a spus Basescu.

El a mentionat ca a avut aceasta discutie cu Geoana la momentul formarii guvernului PDL-PSD.

Basescu a spus ca a mentionat, in acea discutie, ca nu ii va accepta juramantul lui Voicu.

Senatorul Catalin Voicu a fost arestat, in 30 martie, sub acuzatiile de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here