Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2013 si-a desemnat castigatorii

0
955

A cincea editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, organizata de ECOTIC, ALUCRO, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews, si-a premiat castigatorii joi 12 decembrie in prezenta autoritatilor de mediu, a producatorilor de echipamente electrice si electronice, a companiilor de reciclare si a ONG-urilor de mediu.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezinta un eveniment de traditie care urmareste promovarea initiativelor si programelor dedicate protectiei mediului. Astfel, organizatorii premiaza in fiecare an cele mai bune proiecte si exemple de bune practici destinate imbunatatirii conditiilor de mediu in cadrul comunitatilor locale, precum si programele de responsabilizare sociala dezvoltate de companii, institutii publice si organizatii non-guvernamentale.

Editia din acest an a Galei a reunit un numar record de proiecte (47) destinate protectiei mediului si reutilizarii resurselor inscrise de companii, institutii de invatamant si organizatii non-guvernamentale.

„Suntem bucurosi sa contribuim activ si in acest an la identificarea si popularizarea unor proiecte ambitioase care demonstreaza o preocupare crescanda pentru protectia mediului si utilizarea eficienta a resurselor in Romania” a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.
Premiul III a fost obtinut de Asociatia Salvati Dunarea si Delta pentru proiectul „Parcul Natural Vacaresti”.

Premiul II a fost obtinut de Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu pentru proiectul „Noi materiale de constructii obtinute prin reciclarea eco-sustenabila a deseurilor industriale – EcoWASTES”.

Premiul I a fost obtinut de Asociatia Zibo Help Satu Mare pentru proiectul „Scoala pentru o Romanie Verde”.

Mentiuni speciale au fost acordate urmatoarelor proiecte: „Sa Plantam pentru Planeta” – Asociatia MaiMultVerde, „Protejeaza mediul! Implica-te si tu!” – ProCreditBank, „invata sa reciclezi!” – Mega Image, „Harta reciclarii”- ViitorPlus – Asociatia pentru dezvoltare durabila.”

in cadrul Galei au mai fost acordate premii speciale ECOTIC pentru contributii la constientizarea populatiei si colectarea selectiva a deseurilor urmatoarelor companii: SAMSUNG, ALTEX si real,- Hypermarket Romania, precum si premiile ALUCRO: premiul pentru educatie acordat Doamnei Profesor Elena Talpau, Scoala Nr.2 ”Diaconu Coresi” Brasov, premiul pentru companii acordat firmei Celestica Romania si premiul pentru colector acordat firmei Ecocycle.

„Felicitam castigatorii Premiilor pentru un mediu curat 2013 si le multumim tuturor partenerilor nostri pentru deschiderea si implicarea cu care ne-au raspuns in acest an”, a declarat la finalul Galei Adina Magsi, Director General ALUCRO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here