Funeriu: Nu voi da niciun pas inapoi in ceea ce priveste reforma din temelii a universitatilor

0
680
cladire_universitate

cladire_universitateMinistrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri, ca schimbarea din invatamantul superior reprezinta cheia reformei si ca nu va da niciun pas inapoi in ceea ce priveste reforma „din temelii” a universitatilor. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-a intalnit, vineri, la Ministerul Educatiei, cu Androulla Vassiliou,

 comisar european pentru Educatie, Cultura Multilingvism si Tineret.

„Am informat-o pe doamna comisar despre faptul ca, din punctul nostru de vedere, cheia reformei o reprezinta reforma invatamantului superior. Sunt un puternic sustinator al clasificarii si ierahizarii universitatilor si acum din postura de ministru al Educatiei si cand eram europarlamentar. Nu voi da niciun pas inapoi, nici eu si nici Guvernul Romaniei, in ceea ce priveste reforma din temelii a universitatilor”, a spus Funeriu, in cadrul conferintei de presa organizata dupa discutiile cu oficialul european.

Potrivit lui Funeriu, intalnirea cu Androulla Vassiliou reprezinta un semnal pozitiv foarte important de sprijin pentru modernizarea educatiei din Romania.

„Am informat-o pe doamna comisar despre tintele asumate de Romania in ceea ce priveste agenda Uniunii Europene 2020, respectiv 11,3% rata abandonului scolar si tinta de 27,3% a persoanelor care finalizeaza invatamantul superior in randul populatiei de 34 ani”, a mai spus Funeriu.

Totodata, ministrul roman a vorbit despre continutul optiunilor majore ale Guvernului in ceea ce priveste noua Lege a educatiei nationale, masurile de incluziune in scopul scaderii abandonului scolar, dar si problema romilor.

Alte teme de discutii abordate au fost intarirea rolului invatamantului profesional si tehnic si sprijinul Romaniei in ceea ce priveste initiativa „Tineretul in miscare”, parte a strategiei „Europa 2020”.

Ministrul a apreciat efortul comisarului european care si-a gasit timp pentru a se intalni cu toti cei interesati de educatie. „Sper ca securea razboiului politic sa nu mai faca ravagii pe campul educatiei. Ministerul Educatiei intinde o mana tuturor celor care sunt de buna credinta, dar va continua sa fie intransigent cu cei care apara interesele legitime ale invatamantului”, a spus Funeriu.

Comisarul european pentru Educatie, Cultura, Multiligvism si Tineret, Androulla Vassiliou, a facut, vineri, o vizita in Romania la invitatia presedintelui Senatului, Mircea Geoana. (Sursa: Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here