Franta si Germania cer amanarea aderarii Romaniei la Schengen

0
591
granita-gard

granita-gardMinistrii de Interne ai Frantei si Germaniei au transmis CE o scrisoare prin care se solicita amanarea aderarii Romaniei, dar si a Bulgariei, la Schengen, solicitarea fiind de asemenea adresata presedintiei belgiene a UE si Ungariei, care va prelua presedintia, au declarat surse europene.

 

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca este vorba despre un demers franco-german adresat atat Comisiei Europene, cat si presedintiei belgiene in exercitiu a UE, precum si viitoarei presedintii ungare a Uniunii, al carei mandat va incepe la 1 ianuarie 2011.

Solicitarea comuna a Frantei si Germaniei se bazeaza pe de-o parte pe neindeplinirea unora dintre obiectivele asumate in cadrul MCV, legate de coruptie, justitie si combaterea crimei organizate, desi scrisoarea precizeaza ca, in mod formal, nu ar trebui facute conexiuni intre aderarea la Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Autorii demersului semnaleaza de asemenea existenta unor probleme legate de gestiunea frontierelor si de politica de azil, documentul mentionand ca „in contextul procesului de analiza a aderarii la Schengen ar trebui tinut cont de probleme legate de gestiunea frontierelor externe ale Spatiului Schengen si de politica de azil”, mai sustin sursele citate.

Contactat de MEDIAFAX, consilierul prezidential pentru afaceri europene, Leonard Orban, a confirmat existenta acestui demers fara a oferi insa detalii.

Purtatorul de cuvant al comisarului european pentru Afaceri Interne Cecilia Malmstrom a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu a fost primita nicio scrisoare si ca orice comentariu pe aceasta tema va fi facut dupa primirea unui document oficial.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here