Frank Hajdinjak, directorul general E.ON România a decis să părăsească compania

0
1046
 

După mai bine de 15 de ani de activitate în România, Frank Hadinjak, directorul general al E.ON România, a decis să părăsească organizația, începând cu data de 30 septembrie a.c.

 

Frank Hajdinjak a venit în România în anul 2004 şi a făcut parte din echipa responsabilă de preluarea companiei de furnizare şidistribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Nord. Începând cu anul 2008 a fost numit CEO al E.ON România, în această perioadăcompaniile E.ON de furnizare, respectiv de distribuţie, devenind primele companii integrate de gaze naturale şi energie electrică din ţara noastră.

 

Venirea în România a fost cea mai bună decizie din cariera mea de până acum. Au fost 15 ani plini de provocări, în care am reuşit împreună cu colegii români să transformăm fostele companii de stat în companii competitive, orientate spre client, pregătite pentru noua lume a energiei. Aş putea spune după atâţia ani petrecuţi în România că sunt în mare parte şi eu român, iar E.ON România este copilul meu de suflet. Am găsit aici foarte mulţiprofesioniştişi a fost o plăcere să muncesc cu ei, să avem rezultate bune pe o piaţă dificilă, în continuă schimbare. Le mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au oferit, nu aş fi reuşit fără ei. Acum, pentru mine este timpul unor noi provocări. Îi urez succes noului director general”, a spus Frank Hajdinjak.

 

Începând cu1 octombrie 2019 Manfred Paach, care a ocupat anterior funcția de CFO încompania E.DIS, va fi numit CEO E.ONRomânia. Manfred vine cu o experiențăbogată care include câțiva ani la conducereaBoarduluiE.ON Bulgaria şi o expertizăprofesionalăvaloroasăîn special îndistribuțieșireglementare.

 

Totodată, începând cu 1 octombrie, CătălinIordache, înprezent director general AxpoRomânia,vapreluaconducereaE.ONEnergieRomânia, devenindtotodatăşidirectorul general adjunct al E.ON România. Acestepoziţii sunt ocupateînacest moment de Dan Morari care a decissăpărăsească Grupul E.ON, începând cu 1 octombriea.c.

 

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurândactivităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here