FPTS si S&S Travel lanseaza Discover Dracula Tour, proiect pilot de atragere a turistilor straini in Romania

0
704

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) lanseaza alaturi de tur operatorul S&S Travel un produs special destinat turistilor straini bazat pe faima pe care o are in strainatate legenda lui Dracula. Discover Dracula Tour – the history and the legends, in conceptia FPTS si S&S Travel, este mai mult decat un produs turistic, este o modalitate de promovare a Romaniei pe pietele exotice acolo unde promovarea tarii noastre inca nu si-a facut simtita prezenta indeajuns.

Tocmai de aceea, Discover Dracula Tour va fi promovat intai pe pietele asiatice, mai precis in China, Thailanda si Japonia, acolo unde reprezentantii FPTS au sesizat un interes sporit pentru locurile de legenda ale lui Dracula.

Legenda pe care se bazeaza Discover Dracula Tour – the history and the legends nu trebuie sa incomodeze opinia publica romaneasca, ci sa fie transformata intr-o modalitate de a spori incoming-ul de turisti straini, profitand de faima universala a acestei figuri si de atractivitatea pe care o reprezinta pentru turistii straini.

Falsele pudibonderii si orgolii nu-si au locul in concurenta dura din turismul international. Daca Romania nu va profita de acest brand, o vor face vecinii sai, in Serbia existand deja o initiativa de a-l transforma pe Vlad tepes si legenda sa intr-o poveste sarbeasca, tocmai pentru a o transforma intr-un produs turistic al tarii vecine. Legenda pe care o vinde acest produs turistic le va revela turistilor straini cateva locuri frumoase din Romania, deschizand apetitul pentru cunoasterea acestei tari, pentru intalnirea cu istoria ei si cu locurile ei de poveste.

Brandul Dracula nu trebuie promovat cu milioane de euro, nici construit, pentru ca el exista deja. Singura noastra grija trebuie sa fie sa aducem turistii straini pe urmele faimoase ale acestei legende si sa le descoperim Romania. Multi straini nici nu stiu ca Transilvania legendei lui Dracula se afla intr-o tara numita Romania. Este greseala noastra daca vom lasa aceasta ignoranta sa continue.

Discover  Dracula Tour – the history and the legends isi va urma drumul sau nu doar spre piata turistilor din Asia, ci si spre Europa si SUA, in aceasta din urma tara existand un interes special pentru legenda lui Dracula, asa dar si un potential semnificativ de atragere a turistilor straini.

Mai multe detalii pot fi obtinute pe site-ul http://www.discoverdracula.com/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here