Fondul de investiții RC2 dorește să își majoreze participaţia în Policolor la 55,36%

0
1710

 

 

  • RC2 intenționează să cumpere o paticipație indirectă suplimentară de 15.36% din acțiunile producătorului român de lacuri și vopsele Policolor;
  • Fondul propune către acționari să investească 100% în România.

 

București, 15 ianuarie 2018. Fondul de investiții Reconstruction Capital II Ltd (RC2) a publicat prima comunicare din 2018 către acționari. RC2, listat la Bursa din Londra, anunță semnarea  unui acord condițional pentru achiziția unui procent mai mare de acțiuni în cadrul companiei Policolor.

 

Acționar majoritar în Policolor S.A.

Astfel, RC2, dorește să își mărească participația directă sau indirectă în Policolor S.A. de la 40%, la 55.36% prin achiziția de acțiuni în fonduri de investiții cu activitate concentrată în România a căror principal activ este în cadrul producătorului român de lacuri și vopsele, respectiv au împreună 60% din companie.

RC2 dorește să achiziționeze 22% din acțiunile fondului Reconstruction Capital (RC) și 10% din acțiunile Fondului Român de Investiții (RIF), valoarea tranzacției fiind estimată la 3.3 milioane de euro. Prin acestă cumpărare de acțiuni, RC2 dorește să devină acționar principal în Policolor, astfel încât să fie decident în implementarea strategiilor de dezvoltare ale companiei și, într-un eventual proces de exit, ținând cont de investițiile făcute de  RC2 în companie de până acum.

 

Investiții în România

Comunicarea către acționari supune aprobării acestora și noua direcție de investiții- doar în active românești, cu orientare spre zona de real estate din România.

Odată aprobate propunerile, RC2 va continua să acționeze în sectorul de lacuri și vopsele prin participația majoritară în acționariatul Policolor SA, în sectorul hotelier prin participația majoritară în Hotelul Zenith din stațiunea Mamaia, în sectorul de servicii financiare prin investiție în IFN Telecredit, și își va dezvolta investițiile și în zona de real estate.

„Echipa de investiții a RC2 are un istoric demonstrat de performanță și know how și o foarte bună experiență în dezvoltarea și creșterea afacerilor din România. Credem în continuare că piața locală mai are multe de arătat prin performanță și creștere la nivel regional și european. Credem în investițiile în această piață, de aici și dorința de a convinge acționarii să investim numai în România”, a declarat Ion Florescu,  acționar majoritar al fondului de investiții RC2.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here