Folosiți urgent toate aparatele PCR disponibile și creșteți capacitatea de testare!

0
1245
Comunicat de presă

Folosiți urgent toate aparatele PCR disponibile și creșteți capacitatea de testare!

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind numărul aparatelor PCR existente în ţară şi capacitatea zilnică de testare cu ajutorul acestora.


„Comisia Europeană a prezentat, recent, o serie de măsuri imediate pentru a crește gradul de pregătire a UE pentru prevenirea și eliminarea focarelor de COVID-19. Printre acestea se numără creșterea capacității de testare, îmbunătățirea depistării contacților și a supravegherii de către organismele din domeniul sănătății publice pentru a identifica aglomerările de cazuri și pentru a stopa extinderea focarelor.

În condițiile în care numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus crește îngrijorător în România, în spațiul public au fost semnalate cazuri în care mai multe aparate PCR din țară nu pot fi folosite, fie pentru că nu au statutul juridic definit, fie pentru că nu au kituri de testare și reactivi”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii detalii privind posibilitatea de inventariere imediată a tuturor aparatelor PCR şi de reglementare a situaţiei juridice a acestora. De asemenea, este important de ştiut situaţia kiturilor de testare şi reactivilor, astfel încât să se asigure cantităţile suficiente pentru toate aparatele PCR disponibile.Birou Parlamentar Dumitru OPREA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here