FMI a cerut Guvernului in negocieri cota unica 20% si TVA 25% cu eliminarea impozitului minim

0
556
fmi-sigla

fmi-siglaFMI a cerut Guvernului, dupa decizia Curtii Constitutionale de oprire a diminuarii pensiilor, sa majoreze TVA la 25%, sa urce cota unica de impozitare la 20% si sa creasca si contribtiile de asigurari sociale, dar autoritatile romane au insistat ca doar majorarea TVA la 24% asigura suficienti bani.

 

In cazul TVA, solicitarea Fondului Monetar International (FMI) era pentru o majorare la 25%, dar acompaniata de eliminarea impozitului unic, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

„FMI a solicitat o cota unica de impozitare de 20%, o crestere a contributiilor de asigurari sociale si o majorare a TVA la 25%, dar simultan cu eliminarea impozitului minim pentru a nu afecta excesiv mediul de afaceri. Guvernul a insistat insa in negocieri ca doar majorarea TVA la 24% va asigura suficiente fonduri pentru respectarea tintei de deficit”, au aratat sursele.

Guvernul a decis sambata cresterea TVA de la 19% la 24%, de la 1 iulie, fara a majora si cota unica de impozitare.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, la finalul sedintei de guverm ca majorarea TVA de la 19% la 24% a fost deja agreata cu Fondul Monetar International si asigura pana la sfarsitul acestui an venituri suplimentare de 3,5-4 miliarde lei, permitand Romaniei sa se incadreze in tinta de deficit de 6,8% din PIB.

Surse oficiale au declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca Executivul analizeaza majorarea TVA la maxim 23% in cazul in care va fi majorata si cota unica de impozitare sau la 24% daca impozitul unic va fi pastrat la nivelul actual de 16%. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here