FleetBoard disponibil din fabrica pentru Mercedes-Benz Sprinter

0
717

Telematica FleetBoard este acum instalata pe Sprinter chiar din fabrica
FleetBoard permite autovehiculelor comerciale usoare sa obtina economii de combustibil de pana la 30%

Stuttgart – Sistemul de telematica FleetBoard este de acum disponibil ca dotare originala din fabrica pentru Mercedes-Benz Sprinter. Initial, sistemul de telematica era disponibil pentru Sprinter doar ca optiune de montare ulterioara. „Prin simpla comandare a sistemului FleetBoard in dotarea unui nou autovehicul, flotele pot reduce semnificativ costurile operationale si procesuale,” noteaza Markus Lipinsky, Director al Daimler FleetBoard GmbH. Testele efectuate in sectorul distributiei si transporturilor au aratat ca valoarea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 poate fi redusa cu pana la 30%, prin adoptarea unui stil de conducere economic.

„Folosim FleetBoard pe Sprinter de aproximativ un an. Dupa analiza performantelor, am fost capabili de a reduce consumul fiecarui autovehicul in medie cu 1,5l/100 km. Din moment ce unele autovehicule comerciale usoare parcurg pana la 500 km intr-o zi, economia de combustibil devine vizibila in doar cateva luni, “explica Ralf Schumann, Director Adjunct al furnizorului de servicii de transport, Winkler. Sistemul FleetBoard este extrem de usor de utilizat: soferii invata sa adopte un stil de conducere defensiv si preventiv, si sa isi mentina acest mod de a conduce gratie raportarii constante si transparente a analizei stilului lor de conducere.

FleetBoard Mapping asigura o transparenta aditionala in localizarea si statusul autovehiculelor in orice moment, oriunde s-ar afla. inregistrarea curselor afiseaza intregul curs al calatoriilor flotei, indicand timpii activi si pasivi, consumul si viteza.

Costurile de reparatii si de intretinere sunt de asemenea reduse, ca rezultat al gradului mai scazut de uzura. Operatiunile de intretinere pentru autovehiculele individuale pot fi de asemenea planificate central mult mai eficient, si chiar grupate.

Serviciul de management al timpului permite inregistrarea automata a orelor de lucru pentru transmiterea acestor informatii catre departamentul contabil (de salarizare). Pentru autovehiculele dotate cu tahograf digital, citirea la distanta a cardului soferului si stocarea de date pot ajuta la reducerea semnificativa a timpului petrecut pentru compilarea documentatiei.

Managementul transportului este de asemenea capabil sa ofere asistenta atat soferului cat si autovehiculului in  procesele complexe de logistica, gratie controlului profesional al rutelor, telecomunicatiei simple si navigatiei ce utilizeaza cele mai noi date cartografice.

Mai multe informatii si o fotografie cu numarul de index 09C476-12 sunt disponibile pe Internet la: www.media.mercedes-benz.ro

Mai multe informatii despre produsele si serviciile oferite de Daimler FleetBoard sunt disponibile la www.fleetboard.com.

Despre FleetBoard

Daimler FleetBoard GmbH este unul dintre liderii de piata din Europa in sectorul telematicii autovehiculelor comerciale. Sistemele si serviciile FleetBoard sunt concepute special pentru managerii de flota, dispeceri si pentru soferii camioanelor, autobuzelor si autovehiculelor comerciale usoare de toate marcile, din toate sectoarele industriale.  De multi ani FleetBoard este cunoscut ca un sistem de management al flotelor, ce asigura o eficienta economica crescuta si transparenta, dar si o tehnologie usor de operat, ce sprijina conducatorii auto in activitatea lor de zi cu zi.  Cu sediul in Stuttgart, compania este o filiala 100% Daimler, precum si o unitate testata si certificata de catre DEKRA, in conformitate cu DIN EN ISO 9001:2008. De la lansarea sa pe piata in anul 2000, FleetBoard a fost instalat in peste 75.000 de autovehicule pentru circa 2000 de clienti.

Contact:

Gabriel Craciun

[email protected]

+40 21 2004 523

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here