Firmele romanesti, interesate de colaborarea cu companii din Serbia

0
690
ccib-serbia

ccib-serbiaMarti, 14 decembrie 2010, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Zoran S. Popovic, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Serbia la Bucuresti.

 In prima parte a intalnirii, presedintele Camerei bucurestene a subliniat succesul de care s-a bucurat misiunea economica organizata de CCIB in Serbia in luna noiembrie a.c. si a vorbit despre proiectele concrete, identificate de oamenii de afaceri romani in urma participarii la forumul de afaceri de la Belgrad. Astfel, un prim proiect se refera la reluarea colaborarii in domeniul aeronautic intre Institutul National de Cercetari Aerospatiale „Elie Carafoli” din Bucuresti si parteneri din Serbia. In acest sens, la sfarsitul lunii ianuarie reprezentantii companiilor si institutelor cu care au fost purtate discutii la Belgrad vor veni la Bucuresti pentru a contura termenii viitoarei colaborari.
 O alta directie de dezvoltare a relatiilor bilaterale romano-sarbe o constituie implementarea de proiecte vizand protectia mediului in regiunea Dunarii. Presedintele CCIB a vorbit despre oportunitatile oferite de Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii si a vorbit despre Asociatia Camerelor de Comert Dunarene, printre ai carei membri fondatori se afla atat CCIB, cat si Camera de Comert din Belgrad.
Atat presedintele CCIB, cat si E.S. Zoran S. Popovic au subliniat potentialul extraordinar al regiunii Dunarii si necesitatea dezvoltarii unor proiecte comune in zona, inclusiv in domeniul energetic, utilizand fonduri europene, in cadrul diverselor programe disponibile.
 Apreciind actiunile concrete desfasurate de Camera bucuresteana in vederea dezvoltarii relatiilor economice romano-sarbe, ambasadorul Serbiei la Bucuresti, Excelenta Sa Zoran S. Popovic, si-a exprimat disponibilitatea de a sprijini proiectele CCIB.

 Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here