Finantare europeana pentru IMM-uri

0
484

In sedinta de guvern de astazi au fost adoptate unele masuri pentru dezvoltarea schemelor de garantare pentru prefinantarea, finantarea, cofinantarea proiectelor cu finantare europeana pentru IMM-uri. Astfel, s-a decis capitalizarea suplimentara a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) cu suma de 46 mil. Euro.

Capitalizarea FNGCIMM ar conduce la  implementarea unui volum de proiecte de investitii IMM de cca. 2.000 mil. Euro (doua miliarde euro).
Pe baza experientei anterioare a Fondului privind valoarea medie a garantiilor aferente proiectelor de investitii, implementarea propusa este estimata ca fiind aferenta cofinantarii/ prefinantarii unui numar de peste 7.000 de intreprinderi mici, corespunzator unui numar de 67.000 – 75.000 locuri de munca create si/sau mentinute ca urmare a capitalizarii suplimentare a FNGCIMM.
In perioada 2007-2013, Romania beneficiaza de aproximativ 19,7 mld. Euro in cadrul politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene in vederea reducerii disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si statele membre UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here