Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e Frumoasa!"

0
617

Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e Frumoasa!” continua in cea de-a sasea zi, marti, 15 noiembrie 2011, cu o noua lista de evenimente deosebite, concerte si spectacole, printre care se numara ateliere pentru copii, concerte de muzica religioasa, conferinta „Noile Tendinte ale musicalului in Germania, Austria si in alte tari germanofone”, spectacolele „The Living Room” si „Womanish Revolt”, urmat de o seara traditionala ruseasca si de sectiunea on-air Radio Romania Cultural.

Conferinta „Noile tendinte ale musicalului in Germania, Austria si in alte tari germanofone” (moderator Dieter Topp, invitat: Clauspeter Koscielny, Germania), are loc la ora 16.00, la Hotel Intercontinental si este moderata de Dieter Topp, care il are ca invitat pe Clauspeter Koscielny (redactor sef al Revistei Orpheus – revista culturala dedicata tinerilor artisti). Cei doi vor prezenta noile tendinte ale musicalului germanofon, evidentiate de creatori precum Michael Kunze/Sylvester Levay, Wildhorn/Schoots. Conferinta urmareste sa surprinda directia de dezvoltare a musicalurilor in ceea ce priveste temele abordate si formele de expresie, dar si influenta pe care musicalurile germanofone o au pe plan international asupra dezvoltarii genului spectacolului muzical.

Concertul de muzica religioasa sustinut de Corul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” la ora 12.00, la Biserica Serban Voda include muzica religioasa corala apartinand unora din cei mai reputati compozitori romani, pornind de la creatia clasica si incheind cu cea contemporana – Heruvice, Chenonice, Fericiri, precum si alte cantari ortodoxe, bijuterii ale Liturghiei sacre cantate in spatiul romanesc.

Spectacolul „The Living Room” are loc la ora 19.00, la Teatrul Odeon si este un eveniment special, in premiera in Romania, sustinut de Thomas Richards si echipa sa de cercetare in Arta ca Vehicul, initiat de Jerzy Grotowski in cadrul Workcenter-ului de la Pontedera, Italia. Thomas Richards este Director Artistic al Centrului de cercetare in artele spectacolului fondat de Jerzy Grotowski la Pontedera in Italia si cel pe care Grotowski l-a numit „colaboratorul sau esential”. Aceasta este prima din trei reprezentatii ale spectacolului „The Living room”care vor avea loc in cadrul festivalului.

Comedia muzicala „Womanish Revolt” a Teatrului de Stat de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg, Rusia are loc la ora 19.00, la sala TNO „Ion Dacian”. Spectacolul de Eugeny Ptichkin are regia semnata de Yury Laptev (Artist al Poporului din Rusia), iar actiunea are loc in anii 1920, cand, spre deosebire de povestea originala (care are loc in jurul anului 400 i.e.n.), revolta femeilor are ca scop indepartarea sotilor din caminele lor, ca pedeapsa pentru betiile lor desantate. Spectacolul este plin de glume istete, detalii inventive si jocuri de cuvinte.

Seara se incheie cu programul radio „Cu sufletul cat .stepa! O seara de muzica rusa cu Vitali Romanov si Ivan Rebrov”  Radio Romania Cultural, in cadrul sectiunii speciale on-air sustinute de Radio Romania Cultural, de la ora 23.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here