Festivalul "Cerbul de Aur" nu va fi organizat in acest an

0
576

Festivalul International „Cerbul de Aur” nu va fi organizat nici in acest an, existand „premise favorabile” pentru editia din 2012 a evenimentului, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentatii TVR.Reprezentatii TVR au confirmat, pentru MEDIAFAX, informatiile potrivit carora editia din acest an a Festivalului „Cerbul de Aur” nu va fi organizata.

„Situatia financiara de moment a televiziunii nu permite organizarea in acest an a Festivalului «Cerbul de Aur». Exista insa premise favorabile pentru editia de anul viitor”, au explicat reprezentatii TVR.

Decizia TVR de a nu organiza editia 2011 a Festivalului Cerbul de Aur vine dupa ce si editia din 2010 a evenimentului a fost anulata.

in schimb, Televiziunea Publica va fi implicata in acest an intr-o serie de evenimente, precum competitia Eurovision si Festivalul International „George Enescu”.

„TVR va fi coproducator al Festivalului International «George Enescu» si va dedica spatii ample de emisie evenimentului. De asemenea, TVR a organizat Selectia Nationala Eurovision 2011 si va transmite semifinalele si finala concursului, care se vor desfasura la Dusseldorf, in Germania”, spun reprezentatii TVR.

Pe de alta parte, TVR, prin studioul teritorial de la Timisoara, va organiza cea de-a XXIX-a editie a Conferintei CIRCOM, intalnire anuala a televiziunilor regionale din Europa, au mai spus reprezentatii TVR.

Anul trecut, TVR, condus de Alexandru Sassu, a anuntat in luna mai ca Festivalul International „Cerbul de Aur” 2010 se va desfasura in perioada 1 – 6 septembrie, in Piata Sfatului din Brasov.

Ulterior, in 23 iunie 2010, Comitetul Director al TVR a decis ca discutiile privind bugetul pentru Festivalul „Cerbul de Aur” 2010 sa fie finalizate de noul Consiliu de Administratie (CA) al institutiei si anunta suspendarea inscrierilor pentru festival pana la numirea acestuia.

Schimbarea conducerii TVR a dus la anularea editiei de anul trecut a festivalului. intr-un interviu acordat MEDIAFAX, in iulie 2010, Alexandru Lazescu, noul presedinte – director general al TVR, a declarat ca in anul 2009 deficitul Televiziunii Publice a fost de peste 10 milioane de euro, fapt pentru care institutia trebuie sa taie din cheltuieli. „Vom taia cateva cheltuieli, din pacate, probabil, vom taia Cerbul de Aur. E un buget relativ mare si in contextul actual nu avem de unde sa scoatem banii acestia”, a spus atunci Alexandru Lazescu.

Editia din 2009 a Festivalului „Cerbul de Aur” s-a desfasurat la Brasov, intre 2 si 7 septembrie. Festivalul a reunit 24 de concurenti din 20 de tari (Armenia, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, China, Cipru, Estonia, Finlanda, Israel, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Rusia, Spania, Turcia si Ucraina), la care s-au adaugat cei trei reprezentanti ai Romaniei -Jasmine, Nadine si The Marker. Totodata, formatia Hot Chocolate, cantaretul Tiziano Ferro si chitaristul Steve Vai au fost vedetele internationale care au concertat la editia din 2009 a festivalului.

Marele trofeu al Festivalului „Cerbul de Aur” din 2009 a fost castigat de Antonino din Italia, cu piesa lui Horia Brenciu „Septembrie luni”, Cerbul de Argint a revenit romanilor de la The Marker, iar pe pozitia a treia s-a clasat un alt roman, Ovi, care a reprezentat Norvegia.

Festivalul „Cerbul de Aur” a avut parte de o istorie sincopata, fiind intrerupt in anul 1972 si reluat abia dupa 20 de ani, in 1992. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here