Fara urme

0
584
urma-foot

urma-footSinguratatea amplifica. Antrenamentul la fel. Foamea din nou. Toate, impreuna, isi pot amplifica atitunea ce iti schimba destinul, astfel incat vei putea suporta orice energie, chiar si moartea si gandul ei il vei transforma in energie, nu doar pentru a supravietui,

ci si pentru a construi o lume noua pentru ceilalti care au scapat. O sa fie o abundenta pe care n-o s-o mai transformasi in obezitate ci in ingrasamant pentru o noua cultura. Daca pana acum ati cultivat in pamant de acum o sa cultivati in aer si totul o sa aiba gust de cer, pentru ca si voi incepeti sa semanati mai mult a cer decat a pamant, de parca ati fi fost facuti din cer, nu din pamant. Ei bine, va spun, chiar asa a fost. De aceea va intoarceti. Va urcati la cer, sunteti din cer facuti.
Acum incearca din nou sa respiri, apoi la cealalta repetare renunta la respiratia ta, ca si cand aerul s-ar fi terminat. Nu uita, e antrenament, acum uita, e epuizare, apoi retrage-te ca si cand ultima repetare nu ar exista. stiu ca iti e foame si te simti singur sub dus ca in ploaie sau mai ales in cada, in apa ca in burta mamei tale inainte sa te faca . Adu-ti aminte ca vei transpira, ai reusit. Iata materia respiratiei, si-a respirat transpiratia.
Asa ti-a facut Dumnezeu Creatia. Pana rotatia o sa fie completa degetele se vor uni din nou ca organele, uitandu-ti deprinderile individualiste si personalitatea, oricum viitorul nu mai este manual ca inainte. Pozitia corpului si mersul datorita conceptiei limitate despre lume si viata au devenit rigide. Sa ne aducem aminte ca la inceput omul se deplasa inapoi la fel de flexibil ca si inainte, si avea o mobilitate a bratelor astfel incat se invarteau ca elicele. si acum imi aduc aminte ce am scris odata fara sa-mi dau seama ca despre viitor anticipam: ”la inceput omul zbura / si daca il calcai pe coada / ii crestea alta”, caci la inceput toate lucrurile facute si cele nefacute comunicau intre ele, si omul le auzea. Ce-ti puteau spune ele altceva decat viitorul. Asta ne asteapta, fara urme. Viitorul fara lupte, pentru ca, initial, la origini,  lupta a fost, de fapt, un dans ce te incarca cu energie, un dans pe care omul l-a transformat in lupta, ca sa invinga. Astfel, omul viitorului trebuie sa renunte la a invinge si sa danseze, apoi sa deseneze ce a dansat.
Florin Bolea
(articol preluat din varianta print a revistei Business Adviser, nr. 58)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here