Expozitie permanenta de produse romanesti la Sharjah (EAU)

0
773
ccib-seic

ccib-seicCamera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), alaturi de Camera de Comert si Industrie Sharjah au inaugurat Expozitia permanenta de produse romanesti din cadrul centrului Expozitional Sharjah (Emiratele Arabe Unite).

Deschiderea pavilionului romanesc se inscrie in strategia Camerei bucurestene pentru identificarea unor parteneriate comerciale pe piata tarilor din Golf. Pana in acest moment, Romania este singurul stat european reprezentat in acest spatiu expozitional.
inceput ca o initiativa privata, prin semnarea unui memorandum de intelegere intre Camera bucuresteana si cea a Emiratului Sharjah, expozitia a beneficiat de sprijinul autoritatilor guvernamentale din Romania si a fost bine primita in randul mediului de afaceri romanesc.
in urma discutiilor purtate de oficialii celor doua camere de comert si a succesului inregistrat de firmele expozante pe piata emirateza, s-a convenit asupra prelungirii acestui proiect pentru o durata de pana la trei ani.
La ceremonia de deschidere au participat personalitati importante ale mediului economic roman si arab. Presedintele Camerei de Comert Sharjah a fost primit la sediul expozitiei de catre prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, in calitate de presedinte al Camerei bucurestene, E.S. Niculaie Goia, ambasadorul Romaniei in Emiratele Arabe Unite, precum si de reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Romania.
in cadrul discursului adresat participantilor, E.S. Ahmed Mohammed Al Midfa, presedintele Camerei de Comert Sharjah, a subliniat importanta continuarii parteneriatului celor doua Camere pentru sustinerea prezentei ofertei romanesti pe piata araba. Dupa vizitarea standurilor companiilor romanesti, E.S. Ahmed Mohammed Al Midfaa si-a exprimat multumirea pentru realizarea obiectivelor stabilite in 2009, cu ocazia vizitei presedintelui CCIB in Emiratul Sharjah, si increderea in calitatea produselor romanesti competitive, care beneficiaza de un mare potential de extindere in zona Golfului.
in calitate de promotor al dezvoltarii schimburilor comerciale dintre Romania si statele arabe, presedintele Camerei bucurestene, Sorin Dimitriu, a asigurat oficialii emiratezi de importanta proiectului pentru mediul de afaceri romanesc si necesitatea continuitatii acestei initiative pentru asigurarea succesului expozitiei permanente de produse romanesti: „Proiectul reprezinta o prioritate a intregului sistem cameral romanesc, nu numai pentu Camera bucuresteana. El dovedeste pragmatismul nostru si coerenta in promovarea intereselor mediului de afaceri. Asigur mediul de afaceri ca sistemul cameral se va implica si va asigura ca experimentul Sharjah sa devina un model de sustinere a prezentei ofertei romanesti pe pietele unde produsele romanesti sunt bine apreciate. Piata araba este o piata traditionala pentru oferta romaneasca.”
Biroul de presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here