Expozitia “Lego – decenii de istorie” la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

0
660

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj,  gazduieste in perioada 15-20 mai 2012, expozitia LEGO – DECENII DE ISTORIE.
Vernisajul expozitiei “Lego – Decenii de Istorie”,

cea mai mare expozitie Lego realizata vreodata intr-un muzeu din Romania, va avea loc maine, 15 mai 2012, ora 9.00. Expozitia este realizata in colaborare cu Asociatia Brickenburg si Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Departamentul de Mecatronica si Dinamica Masinilor. Constructiile prezentate sunt realizate din peste 5.000.000 de piese, in greutate de aproximativ o tona, fiind desfasurate pe o suprafata de cca 120 metri patrati.
Piesele prezentate in expozitie ilustreaza tematici cum ar fi: spatii culturale si spatii muzeale, urbanism traditional si contemporan, traditii populare, dar si imbinarea tuturor acestora cu tehnologia moderna. La standul amenajat la intrarea in cladirea muzeului, CleverToys prezinta o expozitie cu vanzare cuprinzand oferte promotionale.
in cadrul acestei manifestari, in data de 18 mai, ora 15.00, cu ocazia Zilei Internationale a Muzeelor, va fi organizata conferinta cu tema Lego – mai mult decat un joc, in cadrul careia vor fi prezentate istoricul sistemului Lego si importanta sa pentru disciplinele tehnice si domeniul psihopedagogiei.
La Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Lego – mai mult decat un joc ne demonstreaza ca aproape totul este posibil.
Expozitia va fi deschisa in perioada 15-20 mai 2012. Pretul unui bilet este de 3 lei.    

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here