Evenimente Clubbing: Chestionabil Joint 11

0
601

Strada Popa Nan 82

Burn Studio prezinta:

CHESTIONABIL JOINT 11

Vineri, 25 februarie 2011

@ Popa Nan 82, Bucuresti

BLACK DEVIL DISCO CLUB – live (FR)

DOMPTEUR MOONER (DE)

LOGAN (RO)

Intrare: 25 lei

+18

Nu demult, despre Black Devil Disco Club se zvonea ca e lucrarea diavolului Aphex Twin, atat de putin se stia despre realitatea acestui proiect. Legenda continua, oricum, desi acum e clar ca mastermind-ul este francezul Bernard Fevre, care in 1978 a lansat impreuna cu alti colaboratori sau nu, un EP de avangarda curata, atat de alien de curentul ABBA al epocii incat nimeni nu l-a bagat in seama. Discul ce continea piese electro-disco avant la lettre a circulat prin mainile celor care mai tarziu au inventat italo-disco-ul, si apoi, dupa multi ani, o samplare a celor de la Chemical Brothers a adus proiectul pe tapet. Re-editat si devenit popular peste noapte, totul suna atat de Luke Vibert/Kerrier District in esenta incat chiar Luke a trebuit sa-l remixeze.

De atunci, au mai aparut 2 albume create de acelasi Bernard Fevre continand acelasi tip de muzica de sintetizator disco-neon vintage, misterul fiind insa daca acestea au fost compuse tot in anii 70 sau sunt chiar opere recente.

Black Devil Disco Club va lansa in aprilie proaspatul sau album Circus la care a colaborat vocal cu Nancy Sinatra, Afrika Bambaataa, The Horrors si Claire Evans de la YACHT.

Cuprins de acelasi vibe synth-retro, Dompteur Mooner (ex-Zombie Nation) e sidekick-ul contemporan perfect pentru Bernard Fevre, extragandu-si seva disco din aceeasi nebuloasa stralucitoare a sfarsitului anilor 70 si inceputul deceniului opt cu un adaos energetic de disco-punk DFA-ist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here