Erste Private Banking a depășit pragul de 1 miliard de euro active administrate în România

0
861

 

  • BCR a atras 30 de milioane de euro în ultimele săptămâni ca urmare a evoluțiilor din piață
  • Erste Private Banking a fost declarată în această toamnă cea mai bună bancă de private banking din Europa Centrală și de Est, fiind unul dintre liderii segmentului de gestionare a averii

București, 18 decembrie 2017 – Aproximativ 30 de milioane de euro au fost atrase, în ultimele două săptămâni, de către Erste Private Banking (EPB). În majoritatea cazurilor, clienții au ales serviciile EPB ca urmare a evoluțiilor din piață. Activele gestionate de Erste Private Banking au depășit, în prezent, pragul de 1 miliard de euro, nivel care consolidează acest serviciu, oferit în România de BCR, ca unul dintre liderii segmentului de Private Banking.

 „Ne bucură faptul că suntem prima alegere a clienților din România în momentul în care se gândesc la stabilitatea și responsabilitatea unui partener de private banking. Dinamica activelor din ultimii ani ne-a dovedit că strategia dezvoltată la nivel local poate fi îmbinată cu expertiza celui mai bun serviciu de Private Banking din Europa Centrală și de Est” a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

 

Erste Private Banking este un serviciu care are ca principal scop oferirea de produse de investiții în condiții de înțelegere a profilului investițional și a cunoștințelor pe care clientii le dețin. În portofoliul EPB, produsele de investiții depășesc 70% din totalul activelor clienților.

 

Echipa EPB este formată din profesioniști certificați de către Frankfurt School of Finance & Management, cu o vastă expertiză pe piețele de capital locale și internaționale, administrare de fonduri de investiții, wealth management și trezorerie.

 

Erste Private Banking oferă posibilitatea tranzacționării de instrumente financiare listate (acțiuni, certificate cu și fără levier, ETFs, obligațiuni și note structurate), dar și a tranzacționării OTC (Obligațiuni guvernamentale și corporative, note și depozite structurate). Împreună cu partenerii noștri tradiționali, oferim posibilitatea investițiilor în fonduri de obligațiuni, mixte, fonduri de acțiuni și fonduri de tip Absolut Return (Erste Asset Management) sau achiziționarea de produse de asigurare, inclusiv a produselor cu componentă investițională (Vienna Insurance Group). Erste Asset Management administrează un capital de aproximativ 7,6 miliarde de lei, în fonduri de investiţii deschise oricărei persoane. Societatea administrează, de asemenea, și portofolii individuale de investiții dedicate investitorilor care doresc un management personalizat al resurselor financiare, prin stabilirea structurii de portofoliu și a obiectivelor investiționale în funcție de necesitățile și dorințele investitorilor.

 

La finele lunii octombrie, Erste Group Bank AG (Erste Group) a câștigat, la Londra, titlul „Best Private Bank” în Europa Centrală și de Est, în cadrul premiilor Global Private Banking 2017, organizate de către prestigioasele publicații internaționale The Banker și PWM (Private Wealth Management).

În acordarea acestui premiu, juriul a ținut cont de faptul că Erste Group este cel mai mare administrator de averi din Austria și unul dintre cei mai importanți din regiunea Europei Centrale și de Est, având servicii private bancare în Republica Cehă, Croația, Ungaria, România și Slovacia. Pe aceste piețe, Erste Private Banking are un portofoliu de 15.000 de clienți cu o avere cumulată de 17 miliarde de euro. Este cel de-al patrulea an la rând când Erste Group primește această distincție.

*  *

 

Erste Private Banking este unul dintre liderii segmentului de gestionare a averii în Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare administrator de averi din Austria. Erste Private Banking îşi desfăşoară activitatea în 6 ţări. EPB se concentrează pe clienţii persoane fizice şi intermediari, oferind ca servicii: private banking, management al averii, servicii fiduciare şi de brokeraj la nivel internaţional. EPB are un portofoliu de 15.000 clienţi cu 17 miliarde euro total active în administrare. În România, serviciul Erste Private Banking este oferit de Banca Comercială Română.

 

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 18 birouri mobile dedicate companiilor şi 514 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.000 de bancomate şi POS – 15.200 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.700 de angajați deservesc 15,9 milioane de clienți în cadrul a 2.700 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2016, Erste Group deținea active totale în valoare de 206,8 miliarde EUR, înregistra un profit net de 1,18 miliarde EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,2%.

*  *

BCR – Comunicare Externă

Cătălin Ioniță, e-mail: [email protected]

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here